hétfő–vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Látogatói információk

HU EN DE
Királyi Kastély

Látogatói Információk

Látogatói Információk

 

INFORMÁCIÓK A BELÉPÉSHEZ:

 • Egyéni látogatók számára látogatásra a kastély nyitva tartási idejében van lehetőség.
 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hét minden napján parkolódíjat kell fizetni! (440,-Ft/óra) Az automata csak magyar érmét fogad el, de lehetőség van bankkártyás fizetésre és SMS parkolásra is. További részleteket a parkolásról »itt« olvashatnak.

 

CSOPORTOS LÁTOGATÁS:

 • A csoportok előzetes bejelentése kötelező és írásban meg kell erősíteni.

tárlatvezetés nélküli látogatás esetén min. 2 nappal előtte
magyar nyelvű tárlatvezetés igénylése esetén min. 5 nappal előtte
idegen nyelvű tárlatvezetés igénylése esetén min. 1 héttel előtte
kérjük a foglalkozás pontos megnevezését (tárlatvezetés, kosztümös tárlatvezetés, múzeumpedagógiai foglalkozás) Ezt a jegyek megváltásakor is legyenek kedvesek jelezni kollégáinknak a gördülékenyebb ügyintézés érdekében!

 • Nyitvatartáson kívül érkező csoportoknak felárat kell fizetniük. Részleteket ezekről a jegyárakról »itt«, további jegyárainkról pedig »itt« olvashatnak.
 • A csoport késését kérjük, hogy mihamarabb jelezzék kollégáinknak az alábbi telefonszámon: +3628410124, vagy az informacio@kiralyikastely.hu e-mail címen!
 • A látogatás lemondását írásban vagy telefonon jelezzék a fentebb említett elérhetőségek egyikén, legkésőbb 16:00 óráig. Három napon belüli lemondás kötbér köteles!
 • Autóbusszal érkező csoportok figyelmét felhívjuk, hogy a kastély előtti VÜSZI által üzemeltetett parkolóban autóbusz parkolására nincs lehetőség. További információ a parkolásról »itt« 


TUDNIVALÓK AZ ÉPÜLET KISZOLGÁLÓHELYISÉGEIRŐL

 • A jegypénztár és Információs Iroda a főbejáraton belépve jobbra a második ajtó.
 • A ruhatárat az aula bal oldalán tudják igénybe venni (főbejárattól balra a második ajtó, szemben a jegypénztárral). 
 • Kisgyermekes szobát babagondozásra a kávézó utáni termet követő folyosón balra találnak. (További információk a babával érkezők számára, »itt«  érhetőek el.)
 • A mosdók az aulában a díszlépcsők mögött találhatók. A mozgássérült mosdó az aulában, a jegypénztár után jobbra található.
 • A kávézó a földszinten található, a bal oldali díszlépcső előtt elhaladva, az előtéren át közelíthető meg. A hozott ételek elfogyasztása a kávézó területén nem lehetséges.
 • A park  látogatása ingyenes. A kastély nyitvatartási idejében a főbejáraton keresztül is megközelíthető.
 • A Tourinform iroda a földszinten, a bal oldali díszlépőcső után található.
 • A kastélyban két ajándékbolt is működik. Az egyik közvetlenül a főbejárat mellett jobbra található, míg a másik az állandó kiállításunk végén.


HASZNOS INFORMÁCIÓK A MÚZEUM LÁTOGATÁSÁHOZ

 • A ruhatár ingyenes, használata kötelező. (Kötelező leadni a nagyobb táskákat, hátizsákokat, kabátokat.) A kiállításokba vizes ruházatban belépni tilos! A zárható szekrények érme nélkül, kulccsal működnek.
 • Élő állatot tilos bevinni a kastély területére, azaz az épületbe és a kastélyparkba. Ez a szabály nem vonatkozik a fogyatékkal élő személy segítésére kiképzett segítő-, vagy vezetőkutyákra.
 • Babakocsit nem lehet felvinni a kiállításba, de ingyenes hordozót a látogatás idejére biztosítunk. Ez a ruhatárban igényelhető.  »bővebb információ«
 • A kiállításokban a műtárgyak védelme érdekében kérjük tartsák be az alábbiakat:
 1. A folyadék, színezett víz (kivéve sima víz), és étel bevitele nem megengedett. Amennyiben egészségügyileg indokolt, kérjük, jelezze a programvezetőnek.
 2. A múzeum épületében kérjük, a gyerekek ne szaladgáljanak, mert balesetveszélyes és zavarhatják a többi látogatót. Erre a parkban van lehetőségük.
 3. Fényképezésre vaku használata nélkül van mód, videofelvétel készítése engedélyhez kötött.
 4. Kérjük, ne érjenek a kihelyezett műtárgyakhoz, vitrinekhez, falakhoz!
 5. A zavartalan látogatás érdekében kérjük kerüljék a hangos beszédet és kiabálást, valamint némítsák le a telefonjaikat.
 6. Kérjük a csoportok kísérőit gondoskodjanak róla, hogy a csoportok a látogatást megelőzően megismerkedjenek a múzeum szabályaival. A csoport kísérőjét terheli a felelősség a múzeumi szabályzat betartatására!
 7.  Amennyiben a látogatók többszöri figyelmeztetés ellenére is veszélyeztetik a műtárgyakat, a program vezetőjének jogában áll a rendészet munkatársait értesíteni, a programot azonnali hatállyal felfüggeszteni és a csoportnak az épületet haladéktalanul el kell hagynia. Ebben az esetben reklamációra, belépőjegy visszatérítésére nincs mód! Ugyanezen feltételek érvényesek egyéni látogatóinkra, akiket teremőr kollégáink figyelmeztethetnek.
 • A Gödöllői Királyi Kastély a magyar nemzeti örökség egyedülálló értékeit őrzi, kérjük, Ön is legyen részese megóvásának, hogy az utókor számára is élményt jelenthessen!

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Aktuális

Hírek és információk

Tovább

Barokk Randevú / Swing á la Django - Bach To The Future

Augusztus 3. 20:30 Jegyár: 9900 Ft, 7900 Ft.   A kétszeres aranylemezes Swing á la Django egy különleges estére invitálja a zenekedvelő közönséget. A koncert során a barokk zene legnagyobbjai, mint Bach, Händel, Vivaldi és Albinoni művei csendülnek fel, de olyan módon, amelyre korábban még nem volt példa. Az este során a Bach Air, a Händel Halleluja, Vivaldi csellóversenyei és Bach a-moll hegedűversenye, valamint Albinoni Adagioja szólalnak meg, mind izgalmas és modern köntösben.   A művek feldolgozása során a zenekar a swing, a jazz, a latin zenei elemeket és a magyar cigányzene virtuóz stílusát ötvözi, ezáltal teremtve meg azt az egyedi hangzást, amely a Swing á la Django védjegyévé vált.   Ez az est nem csupán a klasszikus zene szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményt, hanem mindenki számára, aki nyitott az új zenei élményekre, és szeretné meghallgatni, hogyan szólalnak meg a barokk kor mesterművei a modern zenei stílusok nyelvén.   A Swing á la Django garantálja, hogy a közönség egy igazán egyedi és emlékezetes zenei utazáson vehet részt.   LOMBOS PÁL – nagybőgő & zenekarvezető DANI JÁNOS – szólógitár & hegedű DANI NORBERT – ritmusgitár SERES VILMOS – klarinét & tárogató GALLYAS-LAKATOS RÓBERT – zongora WEISZ NÁNDOR – dob BARANYI ZOLTÁN – hegedű   Jegyek kaphatók a kastély Tourinform irodájában és az alábbi linken! https://www.jegy.hu/program/barokk-randevu-swing-a-la-django-bach-to-the-future-163647  
Elolvasom
Tovább

Zenél a Kastély Fesztivál 2024

  A “Zenél a Kastély Fesztivál” koncertjei a múzeumi terekben (Díszterem) múzeumi belépődíj megvásárlásával látogathatók, múzeumi tereken kívül (Barokk Színház, Kápolna) ingyenesek.  
Elolvasom
Tovább

„Lóra, magyar, lóra”

Időszaki kiállítás   A Gödöllői Királyi Kastély, a Mezőhegyesi Ménesbirtok, valamint a Molnár-C. Pál Emlékház és a Műterem-Múzeum közös szervezésében 2024. július 1-augusztus 11. között. Tisztelgés a párizsi olimpiai játékok előtt ifj. Vastagh György lovasszobraival, Molnár-C. Pál lovas tematikájú műveivel és sportrajzaival.   A Gödöllői Királyi Kastély az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének a 2024-es olimpiai játékokhoz kapcsolódó „Horsing around European courts” projektje keretében július 1. és augusztus 11. között a lovak különleges világát mutatja be ifj. Vastagh György (1868-1946) mezőhegyesi ló-, és állatportré szobraival, valamint Molnár-C. Pál (1894-1981) festményeivel és grafikáival. A kiállítás egyik termében pedig a nagy magyar sikereket hozó 1928-as amszterdami olimpia ihlette sportrajzok láthatók, melyek Molnár-C. Pál tusvonalaival készültek és a korabeli Est-lapokban jelentek meg.   A 2024-es párizsi nyári olimpiai és paralimpiai játékok idején a Versailles-i kastély parkja a lovas versenyek sporthelyszínévé alakul át. Ebből az alkalomból nagyszabású lovas kiállítást rendeznek a Versailles-i palotában. A tárlatban a Gödöllői Királyi Kastély állandó kiállításából, Wilhelm Richter: Erzsébet királyné lóháton (1876, Magyar Nemzeti Múzeum tulajdona)  című festménye tekinthető meg.  
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

hétfő-vasárnap 10:00-18:00 Kassza 17:00-ig


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences