Hétfő-Vasárnap: 10:00-18:00 +36 28 / kattintson

Családbarát szolgáltatások

HU EN DE
Királyi Kastély

Családbarát szolgáltatások

Családbarát szolgáltatások

Nyilatkozat a Gödöllői Királyi Kastély családbarát szemléletéről

Kisgyermekes szoba babagondozásra és babatáplálásra 

A kastély földszintjén található Kisgyermekes szoba rendelkezésre áll családok számára nyitvatartási időben, ahol kényelmesen, csendes környezetben van lehetőség anyatejes táplálásra illetve mikrohullámú sütővel bébiétel is melegíthető. 
Kisgyermekkel érkező látogatóink számára további információk, programok az alábbi linken érhetőek el: https://kiralyikastely.hu/mama-nezd1.html  
 


Gyereksarok a kávézóban 

A kastély kávézója mindennap nyitvatartási időben várja a vendégeket. A kávézóban a kisgyermekkel érkezők számára gyereksarok áll rendelkezésre, ahol színezők, mesekönyvek és gyerekjátékok közül válogathatnak az ide érkező családok. 

 


Babahordozó a múzeumban 

A kastély a szűk kiállítóterei miatt és a műtárgyak állagmegóvásának védelme érdekében babakocsival nem látogathatóak, a látogatóink előre köthető hordozót használhatnak a látogatás során. A ruhatárban ingyenes kölcsönözhető hordozókat tudunk biztosítani (összesen 3 db elérhető). A babakocsik tárolására a ruhatárban van lehetőség. A kastélyparkja, a kávézó és a Kisgyermekes szoba babakocsival is látogathatóak.  

 


Fellépők és wc-szűkítők a mosdókban 

A kastély aulájából elérhető női és férfi mosdókban egy-egy mosdót szűkítővel is elláttunk, melyet a gyermekek számára is megkönnyíti az illemhely használatát. A mosdók ajtaján található jelzés segíti a látogatóinkat a tájékozódásban. A kézmosás könnyebb elérhetősége érdekében mobilfellépőket helyeztünk el.  


 Gyereksarok az állandó kiállításban

A kastély állandó kiállításában a gyermekkel érkező látogatóink számára egy Gyereksarkot alakítottunk ki, ahol lehetőség van kipróbálni a kastély történetéhez kapcsolódó különböző mesés, interaktív játékokat. A meseszőnyegen további játékélmények várnak a gyermekekre, ahol a kastélyt formázó építőkockával, valamint a kastély mesefigurájával is megismerkedhetnek a játékokon, mesekönyveken keresztül. A meseszőnyegre kérjük cipő nélkül lépjenek, köszönjük!


Egérleső Meselyukak 

Ingyenes elérhető családi játéklapunkat a kastély állandó kiállításának bejáratánál (fotó) találhatják meg a látogatóink. A játéklap segítségével a kastély mesefigurájával, herceg Egérváry Elemérrel is megismerkedhetnek a gyerekek, miközben a kastély történetéről is ismereteket szerezhetnek. A játéklap a magyar mellett, angolul és németül is elérhető, az alábbi linkre katttintva: https://kiralyikastely.hu/jateklehetoseg-egerleso-meselyukak.html

Felfedező családi csomagjaink 

Két különböző felfedező csomagot tudunk ajánlani családok részére. A Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel nevet viselő csomag segítségével a kastély parkját fedezhetik fel az érdeklődők játékos módon. 
Az állandó kiállítás felfedezéséhez a Levelek a kastélyból című játékcsomagunkat ajánljuk. Bővebb információk a csomagjainkról:  https://kiralyikastely.hu/csaladi-felfedezo-csomagjaink.html

 

Mesélő lakosztályok túra

Családok részére interaktív, vezetett múzeumpedagógiai programjaink is elérhetőek. Mesélő lakosztályok túráink során az állandó kiállításon belül a királyi lakosztályokat fedezzük fel interaktív, játékos módon az érdeklődő családokkal. Bővebb információ a programról: https://kiralyikastely.hu/meselo-lakosztalyok-csaladoknak.html 

 

Gyerek audioguide (magyar nyelven) 

Ha Ön és a családja szeretné a kastély állandó kiállítását saját tempóban felfedezni, akkor ajánljuk a gyerek audioguide használatát (felnőttek számára is tudunk biztosítani). Gyermekek számára is könnyen érthető formában mesél az állandó kiállításról az audioguide, amely a kastély pénztárában érhető el 800 Ft/audioguide áron. 

 

A kastély parkjában található családbarát szolgáltatásaink

 

Baba-mama pad a parkban 

A kastélyparkjában található speciális kialakítású pad, a kisbabával érkezők számára kínál komfortosabb megoldást a babagondozási tevékenységek szabadtéren történő elvégzéséhez (például pelenkázás, szoptatás). Büszkék vagyunk rá, hogy baba-mama padot a kastély egyik munkatársa készítette. 


 

Mezítlábas ösvény a parkban 

2021 május végére készült el a kastélyparkban a mezítlábas ösvény, melyet a kertész és műszakos kollégák együttműködésével valósítottunk meg. A különböző, összesen 11-féle felületen végigsétálva felfrissülhetnek a család legkisebb tagjaitól egészen az idősebb korosztályig. Az ösvényt életkortól függetlenül, minden látogatónknak ajánljuk. 
Az ösvény mellett megtalálhatóak a mesemolinóink is, melyeken Faludi Ildikó – Reményi Márton: Herceg Egérváry Elemér kalandjai című mesekönyvből olvashatóak részletek. 
A kastélypark további pontjai találkozhatnak még Erzsébet királynét ábrázoló és a kastély állandó kiállításához kapcsolódó molinóinkkal is.

Kerti lapozgató a kastélyparkban

Itt az idő egy kis lelassulásra... Ha szeretne végre a kastélypark fái alatt olvasgatva elidőznia Díszudvar közelében, a platánfánál elhelyezett könyvszekrényünkből választhat hozzá olvasnivalót!  
Sőt: ha már csak egy pléd hiányzik a tökéletes kikapcsolódáshoz, az információs irodában azt is választhat a könyv mellé.
Olvasás után szeretettel várjuk vissza a könyveket és a plédet, hogy másoknak is örömet szerezhessünk vele. A program májustól októberig érhető el a kastélypark nyitvatartási idejében.

Aktuális

Hírek és információk

„…hogy az Ünnep teljes legyen…”

XX. Adventi Kastélynapok

Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte Gödöllőn a karácsonyi ünnepeket. Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt öltő Királyi Kastély ismét színes programokkal várja az érdeklődőket. „…hogy az Ünnep teljes legyen…” December 18. Szombat 10.20-10.50    Fúvósok karácsonya, nyitókoncert a díszteremben                                         ingyenes 11.00-13.00              Találkozás Erzsébet Királynéval, cercle a díszteremben                       múzeumi belépőjeggyel 13.30-14.00    Adventi hangulatban, kamarazenei koncert                                                     ingyenes 14.30-15.30    Betlehemi történet, a Maszk Bábszínház előadásában                                     ingyenes 16.00-18.00    Az Arpeggio Gitárzenekar ünnepi koncertje a Lovardában                           jegyár: 3.200Ft 16.30-17.00    Ünnepre készülünk, hárfa-hegedű duó koncert                                                ingyenes 18.00-19.15    Pozsgai Zsolt: Látnivágyók, abszurd komédia a barokk színházban            jegyár: 3.900Ft December 19. Vasárnap 11.00-12.30    F.Chopin Zenei AMI tanulóinak ünnepi koncertje a Lovardában              ingyenes 11.30-12.30    A hóember ajándéka, Sanyi, Én és a Gyerekek produkció bábelőadása     ingyenes 14.00-14.30    Adventi hangulatban, kamarazenei koncert                     ingyenes 15.00-16.00    Jeges mese - mesejáték a barokk színházban, előadja a Thália Színi Akadémia                                                 (átdolgozás Andersen: A Hókirálynő című műve alapján)                                                    ingyenes 15.30-16.30    "A királyék megint itthon vannak!" a királyi család meghitt karácsonyai                          Gödöllőn és Budán, Kovács Dóra ismeretterjesztő előadása                      ingyenes
Elolvasom
Dédszüleink ebben ünnepeltek

Dédszüleink ebben ünnepeltek – népviseleti babakiállítás

Az időszaki kiállítás népviseleti babagyűjteménye Nagy László Tamás atya, máriabesnyői plébános halálának huszadik évfordulójának állít emléket. Tamás atya vette át a Kátai Géza atya által gyűjtött Mária Múzeumot, amelynek egyik része, a búcsúra érkező zarándokok által hozott népviseletbe öltöztetett babák gyűjteménye. Tamás atya korai és váratlan halála után a Heves-, Nógrád- és Pest-megyei ünnepi népviseletbe öltöztetett babák Bese Gergő atyához kerültek. A gyűjtemény 2007-ben érte el végleges formáját, amelyet a Gödöllői Királyi Kastélyban tekinthetik meg 2021. november 27-től-2022. február 13-ig.     November 27-én új időszaki kiállításunk megnyitója alkalmából színes programokkal készülünk. A „Dédszüleink ebben ünnepeltek – Zarándokok ajándékai” tárlatunkon, zarándok csoportok által ajándékozott, népviseletbe öltöztetett babákat mutatunk be egészen 2022. február 13-ig. A kiállítás megtekintése ingyenes    
Elolvasom
Maszk használata kötelező

Szájmaszk használata kötelező

2021. november 20-tól a Gödöllői Királyi Kastély épületében a MASZK használata kötelező!
Elolvasom
25 éves a felújított kastély!

25 éves a felújított kastély!

A tulajdonosok 1994 áprilisában az Alapító okiratban meghatározták, hogy mi a célja ennek a társaságnak, ami a gödöllői kastélyt üzemelteti, és amelyet abban a megtiszteltetésben van részem, hogy én igazgathatok. Ez egy szép célkitűzés:  „A gödöllői Grassalkovich Kastélyegyüttes minden elemében a magyar kultúra, művészet, szellemiség és annak vonzerejéből táplálkozó kulturális és konferencia turizmus élő kastélyává, a nemzetközi és belföldi piacokon is keresett, üzletileg működőképes komplexummá váljék.” Azt gondolom, hogy ez mutatja leginkább, hogy mi is a kastélynak a feladata, miért dolgozunk nap-mint nap kollégáimmal. A Gödöllői Királyi Kastélynak, miután sokféle szolgáltatása van, leginkább egy életérzést kell közvetítenie. Igaz ez a kiállításokra, igaz ez a koncertekre, igaz ez a programokra, de igaz még egy esküvőre vagy konferenciára is. Szeretnénk elérni, hogy valamennyi látogató, függetlenül attól, hogy miért jött a gödöllői kastélyba vagy annak természetvédelmi oltalom alatt álló parkjába, úgy távozzon innen, hogy bizony itt a királyi életérzést megízlelte, a magyar kultúrát, művészetet magába szívta. Érkezéstől távozásig a látogatás minden eleme, amit itt a vendég tapasztalt, legyen az akár a mosdó, a ruhatár, kiállítás, koncert vagy egy kedves szó az itt dolgozóktól, az a Királyi Kastélyhoz méltó volt. Ahogy mindannyiunk életében, így természetesen a kastély életében is voltak nehéz és szép, emlékezetes időszakok az elmúlt 25 évben. Nem célom, hogy a negyedszázad történetének kiemelkedő eseményeit most összefoglaljam, hiszen meglesznek erre a megfelelő fórumok az év folyamán. Csupán két számot emelnék ki: 2019-ben a kiállításainkat 243 000-en tekintették meg, amivel az ország leglátogatottabb kastélymúzeuma voltunk, ezen felül több, mint 300 eseményt szerveztünk. Amit még fontosnak tartok most itt leírni, az a KÖSZÖNET és a HÁLA. Köszönet és hála a kastélytársaság valamennyi volt és jelenlegi munkavállalójának, hiszen a díszes falakat ők töltötték/töltik meg érzésekkel, általuk válik ez a csodálatos hely szolgáltatóvá. Köszönetemet és hálámat szeretném kifejezni minden kedves egykori látogatónknak, hogy a magyar kulturális örökség fennmaradására szavazott azzal, hogy megnézte kiállításainkat, részt vett koncertjeinken, programjainkon. Köszönöm a szeretetet, amivel folyamatosan érdeklődnek irántunk, hálásak vagyunk a napi több tucat kérdésért, hogy mikor nyitunk, mikor jöhetnek hozzánk!   Minden jót kívánok a 2021-es évben! Vigyázzunk egymásra!   dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató
Elolvasom
Hazatértek a királyné bútorai!

Hazatértek a királyné bútorai!

Megérkeztek Erzsébet királyné személyes bútorai, fésülködőasztala és üveges vitrinje a Gödöllői Királyi Kastélyba. A Nemzeti Kastélyprogram és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. segítségével Németországból visszavásárolt műtárgyakkal a közönség találkozhat a kastély állandó kiállításában.   Virág Zsolt az általa miniszteri biztosként felügyelt Nemzeti Kastélyprogramról és a Nemzeti Várprogramról szólva elmondta, azok nemcsak az épületek helyreállítását, hanem azok szellemi rehabilitációját is célozzák.     Ehhez tartozik, hogy a fellelhető egykori berendezési tárgyak is visszakerüljenek a falak közé - jegyezte meg.     Elmondása szerint Erzsébet királynő egykori fésülködőasztala és üvegezett vitrinje egy németországi aukción bukkant fel, ahol kikiáltási áron sikerült őket visszavásárolni, péntektől pedig már a közönség is találkozhat a műtárgyakkal a kastély állandó kiállításában a királyné öltöző-, illetve írószobájában.     Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott a Kastélykártya programhoz.     Az ingyenesen kiváltható Kastélykártya 20 százalék kedvezmény nyújt a csatlakozó intézmények állandó belépőinek árából, és további kedvezményeket biztosít a kastélyok vendéglátóegységeiben, ajándékboltjaiban, esetenként pedig lehetővé teszi a részvételt exkluzív rendezvényeken is - mondta el Glázer Tamás.
Elolvasom
Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk

Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitvatartás

H-V: 10:00 - 18:00


Kapcsolat

Telefonszám:+36 28 / kattintson
E-mail cím:kattintson

              Sisi  European Royal Residences