Hétfő-Vasárnap: 10:00-18:00 +36 28 / kattintson

Családbarát szolgáltatások

HU EN DE
Királyi Kastély

Családbarát szolgáltatások

Családbarát szolgáltatások

Nyilatkozat a Gödöllői Királyi Kastély családbarát szemléletéről

Kisgyermekes szoba babagondozásra és babatáplálásra 

A kastély földszintjén található Kisgyermekes szoba rendelkezésre áll családok számára nyitvatartási időben, ahol kényelmesen, csendes környezetben van lehetőség anyatejes táplálásra illetve mikrohullámú sütővel bébiétel is melegíthető. 
Kisgyermekkel érkező látogatóink számára további információk, programok az alábbi linken érhetőek el: https://kiralyikastely.hu/mama-nezd1.html  
 


Gyereksarok a kávézóban 

A kastély kávézója mindennap nyitvatartási időben várja a vendégeket. A kávézóban a kisgyermekkel érkezők számára gyereksarok áll rendelkezésre, ahol színezők, mesekönyvek és gyerekjátékok közül válogathatnak az ide érkező családok. 

 


Babahordozó a múzeumban 

A kastély a szűk kiállítóterei miatt és a műtárgyak állagmegóvásának védelme érdekében babakocsival nem látogathatóak, a látogatóink előre köthető hordozót használhatnak a látogatás során. A ruhatárban ingyenes kölcsönözhető hordozókat tudunk biztosítani (összesen 3 db elérhető). A babakocsik tárolására a ruhatárban van lehetőség. A kastélyparkja, a kávézó és a Kisgyermekes szoba babakocsival is látogathatóak.  

 


Fellépők és wc-szűkítők a mosdókban 

A kastély aulájából elérhető női és férfi mosdókban egy-egy mosdót szűkítővel is elláttunk, melyet a gyermekek számára is megkönnyíti az illemhely használatát. A mosdók ajtaján található jelzés segíti a látogatóinkat a tájékozódásban. A kézmosás könnyebb elérhetősége érdekében mobilfellépőket helyeztünk el.  


 Gyereksarok az állandó kiállításban

A kastély állandó kiállításában a gyermekkel érkező látogatóink számára egy Gyereksarkot alakítottunk ki, ahol lehetőség van kipróbálni a kastély történetéhez kapcsolódó különböző mesés, interaktív játékokat. A meseszőnyegen további játékélmények várnak a gyermekekre, ahol a kastélyt formázó építőkockával, valamint a kastély mesefigurájával is megismerkedhetnek a játékokon, mesekönyveken keresztül. A meseszőnyegre kérjük cipő nélkül lépjenek, köszönjük!


Egérleső Meselyukak 

Ingyenes elérhető családi játéklapunkat a kastély állandó kiállításának bejáratánál (fotó) találhatják meg a látogatóink. A játéklap segítségével a kastély mesefigurájával, herceg Egérváry Elemérrel is megismerkedhetnek a gyerekek, miközben a kastély történetéről is ismereteket szerezhetnek. A játéklap a magyar mellett, angolul és németül is elérhető, az alábbi linkre katttintva: https://kiralyikastely.hu/jateklehetoseg-egerleso-meselyukak.html

Felfedező családi csomagjaink 

Két különböző felfedező csomagot tudunk ajánlani családok részére. A Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel nevet viselő csomag segítségével a kastély parkját fedezhetik fel az érdeklődők játékos módon. 
Az állandó kiállítás felfedezéséhez a Levelek a kastélyból című játékcsomagunkat ajánljuk. Bővebb információk a csomagjainkról:  https://kiralyikastely.hu/csaladi-felfedezo-csomagjaink.html

 

Mesélő lakosztályok túra

Családok részére interaktív, vezetett múzeumpedagógiai programjaink is elérhetőek. Mesélő lakosztályok túráink során az állandó kiállításon belül a királyi lakosztályokat fedezzük fel interaktív, játékos módon az érdeklődő családokkal. Bővebb információ a programról: https://kiralyikastely.hu/meselo-lakosztalyok-csaladoknak.html 

 

Gyerek audioguide (magyar nyelven) 

Ha Ön és a családja szeretné a kastély állandó kiállítását saját tempóban felfedezni, akkor ajánljuk a gyerek audioguide használatát (felnőttek számára is tudunk biztosítani). Gyermekek számára is könnyen érthető formában mesél az állandó kiállításról az audioguide, amely a kastély pénztárában érhető el 800 Ft/audioguide áron. 

 

A kastély parkjában található családbarát szolgáltatásaink

 

Baba-mama pad a parkban 

A kastélyparkjában található speciális kialakítású pad, a kisbabával érkezők számára kínál komfortosabb megoldást a babagondozási tevékenységek szabadtéren történő elvégzéséhez (például pelenkázás, szoptatás). Büszkék vagyunk rá, hogy baba-mama padot a kastély egyik munkatársa készítette. 


 

Mezítlábas ösvény a parkban 

2021 május végére készült el a kastélyparkban a mezítlábas ösvény, melyet a kertész és műszakos kollégák együttműködésével valósítottunk meg. A különböző, összesen 11-féle felületen végigsétálva felfrissülhetnek a család legkisebb tagjaitól egészen az idősebb korosztályig. Az ösvényt életkortól függetlenül, minden látogatónknak ajánljuk. 
Az ösvény mellett megtalálhatóak a mesemolinóink is, melyeken Faludi Ildikó – Reményi Márton: Herceg Egérváry Elemér kalandjai című mesekönyvből olvashatóak részletek. 
A kastélypark további pontjai találkozhatnak még Erzsébet királynét ábrázoló és a kastély állandó kiállításához kapcsolódó molinóinkkal is.

Kerti lapozgató a kastélyparkban

Itt az idő egy kis lelassulásra... Ha szeretne végre a kastélypark fái alatt olvasgatva elidőznia Díszudvar közelében, a platánfánál elhelyezett könyvszekrényünkből választhat hozzá olvasnivalót!  
Sőt: ha már csak egy pléd hiányzik a tökéletes kikapcsolódáshoz, az információs irodában azt is választhat a könyv mellé.
Olvasás után szeretettel várjuk vissza a könyveket és a plédet, hogy másoknak is örömet szerezhessünk vele. A program májustól októberig érhető el a kastélypark nyitvatartási idejében.

Aktuális

Hírek és információk

Bécsi elegancia, Magyar Virtus

Bécsi elegancia, Magyar Virtus - ingyenes gálakoncert

Gálakoncert TV-felvétellel 2022. június 11., szombat (esőnap: június 13.)   Díszudvar, Gödöllői Királyi Kastély     J. Strauss II. Mirtuszkoszorúk – keringő Op.154 J. Strauss II. Csárdás (Denevér) Lukács Anita J. Strauss II. Barinkay-belépő (Cigánybáró) Vadász Zsolt J. Strauss II. Zsupán-belépője (Cigánybáró) Fülep Máté C. Millöcker Ó, mi szegény primadonnák (Szegény Jonatán) Rőser Orsolya Hajnalka J. Strauss II. Könnyű vér – gyorspolka Op.319 C. Millöcker Mindegy nekem (Dubarry grófnő) Lukács Anita J. Strauss II. Szerelemposta – francia-polka Op.317 J. Strauss II. Óra-duett (Denevér) Rőser Orsolya Hajnalka, Vadász Zsolt C. M. Ziehrer Üdvözlet Pestnek Op.140 J. Strauss II. Lagúna-keringő (Egy éj Velencében) Fülep Máté J. Strauss II. Tavaszi hangok Op.410 Rőser Orsolya Hajnalka J. Strauss II. Ó jaj, a szívem megszakad (Denevér) Rőser, Lukács, Vadász J. Strauss II. Pezsgő-dal (Denevér) Rőser, Lukács, Vadász, Fülep  
Elolvasom
Légy ott a kertben!

Légy ott a kertben! - Rendez-vous aux jardins 2022

Légy ott a kertben! / „Rendez-vous aux jardins” Tematikus programok és séták Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyának parkjában 2022. június 3-5.    
Elolvasom
Koronázási hétvége

Koronázási hétvége

Erzsébet királyné és Ferenc József koronázására emlékezve Magyarország legnagyobb barokk kastélya ünnepséggel és számtalan programmal várja látogatóit!
Elolvasom
AZ ÉN SISIM – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében

AZ ÉN SISIM – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében

A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő gödöllői kastély idén különleges meglepetéssel készül a Sisi-rajongók számára. A számos muzeális kincset felvonultató állandó és időszaki kiállítások után a főszerep most a gyűjtőké! Pályázat keretében várják azokat a jelentkezőket, akik szívesen megmutatnák a nagyközönségnek gyűjtőszenvedélyük legszebb, legérdekesebb darabjait. A gyűjtőket és a tárgyak sokféleségét bemutató időszaki kiállítás a legizgalmasabb gyűjtemények tárgyaiból készül 2022 szeptemberében a Gödöllői Királyi Kastélyban. Részletes kiírás: A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: GKK) Az én Sisim címmel pályázatot hirdet magángyűjtők részére azzal a céllal, hogy az Erzsébet királynéhoz kapcsolódó magángyűjteményeket, és (lehetőség szerint) a gyűjtő személyét is bemutathassa a 2022. szeptemberében nyíló időszaki kiállításán, online felületein, valamint a pályázati anyagokat múzeumi adattárában megőrizhesse az utókornak. Pályázni aláírt, kitöltött pályázati adatlappal, nyilatkozattal és 5 db fotóval lehet, az alábbi feltételek szerint. Pályázó vállalja, hogy a pályázatra csak olyan tárgyakkal nevez, amelyek a tulajdonát képezik és azokkal kapcsolatban teljeskörűen eljárhat. Pályázó dönthet arról, hogy pályázati anyagát nem nyertes pályázat esetén a GKK múzeumi adattárában megőrizheti-e. Pályázó vállalja, hogy nyertes pályázat esetén a GKK muzeológusaival együttműködve közösen kiválasztják a kiállításhoz kölcsönadandó tárgyakat, amelyeket kölcsönzési szerződés keretében átad a kiállítás idejére a GKK részére. A tárgyak kölcsönzéséért anyagi ellenszolgáltatásra nem tart igényt. A nyertes Pályázók engedélyezik, hogy a kiállítás népszerűsítéséhez a GKK a pályázati anyag tartalmát szabadon felhasználhassa. A pályázatokat a muzeumi.titkar@kiralyikastely.hu e-mail címre (vagy a Gödöllői Királyi Kastély 2100 Gödöllő, Pf. 406. címre) várjuk, 2022. május 31-én 24 óráig. A nyertes pályázókat 2022. július 10-ig értesítjük ki. Az elbírálás szempontjai: A tervezett időszaki kiállításon az Erzsébet-kultusz történetét és XXI. századi jelenségét vizsgáljuk. Célunk, hogy a királynéhoz kapcsolódó tárgyak sokszínűségét és a gyűjtés okait mutassuk be. Így nem elsősorban a tárgyak piaci értéke, hanem inkább azok különlegessége fontos számunkra, a gyűjtő személyével és a tárgyakhoz kapcsolódó történetekkel együtt. A kiállításon nem teljes gyűjteményeket tervezünk bemutatni, hanem szeretnénk egymás mellett megmutatni a különböző motivációjú gyűjtők kollekciójának leginkább figyelemre méltó darabjait, amelyek jól reprezentálják a tulajdonost és a gyűjteményt.
Elolvasom
Dolgozz a Gödöllői Királyi Kastélyban!

ÁLLÁSAJÁNLATAINK

Aktuális állásajánlataikról bővebb információ és a jelentkezés módja a megpályázni kívánt pozícióra kattintva érhető el.   Rendezvény berendező   Karbantartó munkatárs     Az állásajánlatokra való jelentkezést a hr@kiralyikastely.hu e-mail címre várjuk!            
Elolvasom
Családbarát Szolgáltató Hely

Ismét Családbarát Szolgáltató Hely és Családbarát Munkahely lettünk!

    Idén áprilisban a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. két év eltelte után ismét auditálta a Gödöllői Királyi Kastély családbarát szolgáltatásait és az itt dolgozók munkakörülményeit. A tanúsítási eljárás során teljesítettük az auditkritériumokat mindkét területen, így a Gödöllői Királyi Kastély továbbra is jogosult a Családbarát Szolgáltató Hely és Családbarát Munkahely tanúsító védjegy használatára. Családbarát szolgáltatásainkról a kastély weboldalán is tájékozódhat: https://kiralyikastely.hu/csaladbarat-szolgaltatas.html  
Elolvasom
Nyári tábor 2022. júniusában

Nyári tábor a kastélyban

  2022. június 20-24.   6-10 éves gyermekek részére
Elolvasom
Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

Elolvasom
Hazatértek a királyné bútorai!

Hazatértek a királyné bútorai!

Megérkeztek Erzsébet királyné személyes bútorai, fésülködőasztala és üveges vitrinje a Gödöllői Királyi Kastélyba. A Nemzeti Kastélyprogram és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. segítségével Németországból visszavásárolt műtárgyakkal a közönség találkozhat a kastély állandó kiállításában.   Virág Zsolt az általa miniszteri biztosként felügyelt Nemzeti Kastélyprogramról és a Nemzeti Várprogramról szólva elmondta, azok nemcsak az épületek helyreállítását, hanem azok szellemi rehabilitációját is célozzák.     Ehhez tartozik, hogy a fellelhető egykori berendezési tárgyak is visszakerüljenek a falak közé - jegyezte meg.     Elmondása szerint Erzsébet királynő egykori fésülködőasztala és üvegezett vitrinje egy németországi aukción bukkant fel, ahol kikiáltási áron sikerült őket visszavásárolni, péntektől pedig már a közönség is találkozhat a műtárgyakkal a kastély állandó kiállításában a királyné öltöző-, illetve írószobájában.     Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott a Kastélykártya programhoz.     Az ingyenesen kiváltható Kastélykártya 20 százalék kedvezmény nyújt a csatlakozó intézmények állandó belépőinek árából, és további kedvezményeket biztosít a kastélyok vendéglátóegységeiben, ajándékboltjaiban, esetenként pedig lehetővé teszi a részvételt exkluzív rendezvényeken is - mondta el Glázer Tamás.
Elolvasom
Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk

Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

Hétfő-Vasárnap  10:00-18:00


Kapcsolat

Telefonszám:+36 28 / kattintson
E-mail cím:kattintson

              Sisi  European Royal Residences