Hétfő-Vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Családbarát szolgáltatások

HU EN DE
Királyi Kastély

Családbarát szolgáltatások

Családbarát szolgáltatások

Nyilatkozat a Gödöllői Királyi Kastély családbarát szemléletéről

Kisgyermekes szoba babagondozásra és babatáplálásra 

A kastély földszintjén található Kisgyermekes szoba rendelkezésre áll családok számára nyitvatartási időben, ahol kényelmesen, csendes környezetben van lehetőség anyatejes táplálásra illetve mikrohullámú sütővel bébiétel is melegíthető. 
Kisgyermekkel érkező látogatóink számára további információk, programok az alábbi linken érhetőek el: itt


Gyereksarok a kávézóban 

A kastély kávézója mindennap nyitvatartási időben várja a vendégeket. A kávézóban a kisgyermekkel érkezők számára gyereksarok áll rendelkezésre, ahol színezők, mesekönyvek és gyerekjátékok közül válogathatnak az ide érkező családok. 

 


Babahordozó a múzeumban 

A kastély a szűk kiállítóterei miatt és a műtárgyak állagmegóvásának védelme érdekében babakocsival nem látogathatóak, a látogatóink előre köthető hordozót használhatnak a látogatás során. A ruhatárban ingyenes kölcsönözhető hordozókat tudunk biztosítani (összesen 3 db elérhető). A babakocsik tárolására a ruhatárban van lehetőség. A kastélyparkja, a kávézó és a Kisgyermekes szoba babakocsival is megközelíthetőek.

 
(A fotó a http://www.liliputi.hu oldalról származik, akik a kastély babahordozós termékeit biztosítják.)


Fellépők és wc-szűkítők a mosdókban 

A kastély aulájából elérhető női és férfi mosdókban egy-egy mosdót szűkítővel is elláttunk, melyet a gyermekek számára is megkönnyíti az illemhely használatát. A mosdók ajtaján található jelzés segíti a látogatóinkat a tájékozódásban. A kézmosás könnyebb elérhetősége érdekében mobilfellépőket helyeztünk el.  


 Gyereksarok az állandó kiállításban

A kastély állandó kiállításában a gyermekkel érkező látogatóink számára egy Gyereksarkot alakítottunk ki, ahol lehetőség van kipróbálni a kastély történetéhez kapcsolódó különböző mesés, interaktív játékokat. A meseszőnyegen további játékélmények várnak a gyermekekre, ahol a kastélyt formázó építőkockával, valamint a kastély mesefigurájával is megismerkedhetnek a játékokon, mesekönyveken keresztül. A meseszőnyegre kérjük cipő nélkül lépjenek, köszönjük!


Egérleső Meselyukak 

Ingyenes elérhető családi játéklapunkat a kastély állandó kiállításának bejáratánál (fotó) találhatják meg a látogatóink. A játéklap segítségével a kastély mesefigurájával, herceg Egérváry Elemérrel is megismerkedhetnek a gyerekek, miközben a kastély történetéről is ismereteket szerezhetnek. A játéklap a magyar mellett, angolul és németül is elérhető, az alábbi linkre katttintva: https://kiralyikastely.hu/jateklehetoseg-egerleso-meselyukak.html

Felfedező családi csomagjaink 

Két különböző felfedező csomagot tudunk ajánlani családok részére. A Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel nevet viselő csomag segítségével a kastély parkját fedezhetik fel az érdeklődők játékos módon. 
Az állandó kiállítás felfedezéséhez a Levelek a kastélyból című játékcsomagunkat ajánljuk. Bővebb információk a csomagjainkról:  https://kiralyikastely.hu/csaladi-felfedezo-csomagjaink.html

 

Mesélő lakosztályok túra

Családok részére interaktív, vezetett múzeumpedagógiai programjaink is elérhetőek. Mesélő lakosztályok túráink során az állandó kiállításon belül a királyi lakosztályokat fedezzük fel interaktív, játékos módon az érdeklődő családokkal. Bővebb információ a programról: https://kiralyikastely.hu/meselo-lakosztalyok-csaladoknak.html

 

Gyerek audioguide (magyar nyelven) 

Ha Ön és a családja szeretné a kastély állandó kiállítását saját tempóban felfedezni, akkor ajánljuk a gyerek audioguide használatát (felnőttek számára is tudunk biztosítani). Gyermekek számára is könnyen érthető formában mesél az állandó kiállításról az audioguide, amely a kastély pénztárában érhető el 800 Ft/audioguide áron. 

Mama, nézd! – különleges tárlatvezetés kisbabával érkezőknek

Tematikus vezetésen olyan témákat járunk körbe, mint az anyaság, szoptatás, gyermeknevelés, szülő-gyermek kapcsolat alakulása az elmúlt korokban. A 60 perces program a kastélymúzeum nyitása előtt kezdődik 9.30-kor, hogy a kisgyermekes családok napirendjükbe könnyedén beilleszthessék. A kiállítótérbe babakocsi nem vihető fel, kisbabáknak hordozót vagy hordozókendőt javaslunk (csak előre kötött hordozási mód  lehetséges a kiállítótereinkben) szükség esetén ingyenesen biztosítunk felcsatolható hordozót a program idejére. 

Bővebb információ: https://kiralyikastely.hu/mama-nezd1.html

A kastély parkjában található családbarát szolgáltatásaink

 

Baba-mama pad a parkban 

A kastélyparkjában található speciális kialakítású pad, a kisbabával érkezők számára kínál komfortosabb megoldást a babagondozási tevékenységek szabadtéren történő elvégzéséhez (például pelenkázás, szoptatás). Büszkék vagyunk rá, hogy baba-mama padot a kastély egyik munkatársa készítette. 


 

Mezítlábas ösvény a parkban 

2021 május végére készült el a kastélyparkban a mezítlábas ösvény, melyet a kertész és műszakos kollégák együttműködésével valósítottunk meg. A különböző, összesen 11-féle felületen végigsétálva felfrissülhetnek a család legkisebb tagjaitól egészen az idősebb korosztályig. Az ösvényt életkortól függetlenül, minden látogatónknak ajánljuk. 
Az ösvény mellett megtalálhatóak a mesemolinóink is, melyeken Faludi Ildikó – Reményi Márton: Herceg Egérváry Elemér kalandjai című mesekönyvből olvashatóak részletek. 
A kastélypark további pontjai találkozhatnak még Erzsébet királynét ábrázoló és a kastély állandó kiállításához kapcsolódó molinóinkkal is.

Kerti lapozgató a kastélyparkban

Itt az idő egy kis lelassulásra... Ha szeretne végre a kastélypark fái alatt olvasgatva elidőznia Díszudvar közelében, a platánfánál elhelyezett könyvszekrényünkből választhat hozzá olvasnivalót!  
Sőt: ha már csak egy pléd hiányzik a tökéletes kikapcsolódáshoz, az információs irodában azt is választhat a könyv mellé.
Olvasás után szeretettel várjuk vissza a könyveket és a plédet, hogy másoknak is örömet szerezhessünk vele. A program májustól októberig érhető el a kastélypark nyitvatartási idejében.

Aktuális

Hírek és információk

Közösségek múzeuma projektzáró

Közösségek múzeuma projektzáró

Történetkocka - egy új oktatási eszköz
Elolvasom
A királyné születésnapjára most a Gödöllői Királyi Kastély kapott ajándékot.

Sisi születésnapján ajándék a gödöllői Kastélynak

  Sisi születésnapján ajándék a gödöllői Kastélynak Erzsébet királyné, Sisi 1837. december 24-én született Münchenben. Mára egyik legkedvesebb kastélya, a Gödöllői Királyi Kastély – ahol több, mint 2000 éjszakát-, köztük 9 karácsonyt töltött –, a világon az egyik legismertebb Sisi kultuszhely. Az idei évben a Kastély állandó kiállítását 200 000 látogató tekintette meg, a magángyűjtők királynéval kapcsolatos tárgyaiból létrehozott, „Az én Sisim” című időszaki kiállítást pedig szeptemberi megnyitása óta 30 000 vendég járta be. A királyné születésnapjára most a Gödöllői Királyi Kastély kapott ajándékot. A FreylerArt Galéria tulajdonosa, F. Tóth Zoltán úr egy különleges portrépárral lepte meg az intézményt. Az elefántcsont szeletekre festett Erzsébet- és Ferenc József-képek ismeretlen festő által készültek, eredeti, 100 év körüli domború üveg védi azokat. A képpár érdekessége még, hogy láthatóan egyszerre készültek, összetartoznak, de a király fiatalabbnak tűnik feleségénél. Az ajándékot 2022. december 28-án adta át F. Tóth Zoltán a gödöllői Kastély igazgatójának, dr. Ujváry Tamásnak. A következő hetekben a kastély muzeológusai igyekeznek kideríteni, hogy a miniatűrök mikor és milyen célból készültek.    
Elolvasom
EMLÉKKIÁLLÍTÁS KÁROLY KIRÁLY HALÁLÁNAK 100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

SZÁMŰZÖTTKÉNT MADEIRÁN

EMLÉKKIÁLLÍTÁS KÁROLY KIRÁLY HALÁLÁNAK 100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL   Válogatás a Madeirai Levéltár és Könyvtár, valamint a Habsburg Ottó Alapítvány gyűjteményéből Időszaki kiállítás a Gödöllői Királyi Kastély földszintjén, a Sala Terrenaban 2022.november 28.—2023. április 1. További információ: a kiállításról valamint  a megnyitóról és a könyvbemutatóról.
Elolvasom
Csordás Klára - Mesés Operák

Csordás Klára - Mesés Operák

Csordás Klára 2023. február 18-án a Gödöllői Királyi Kastélyban! Operettslágerek – amelyek átlendítenek a tavaszba! A tervezett program: HÄNDEL : Ombra mai fu – Xerxes VIVALDI : Anderò, volerò, griderò – Orlando finto pazzo HÄNDEL : Where ‘er you walk – Semele VERDI : In solitaria stanza VERDI: Stride la vampa-Il Trovatore BERLIOZ: Je vais mourir… - Les Troyens MASSENET: Me marier, moi ! - Don Quichotte SAINT-SAËNS : Mon cœur s’ouvre a ta voix –Sámson és Delila BIZET : Habanera – Carmen MASSENET: Ne me refuse pas - Hérodiade MASCAGNI : Ave Maria – Parasztbecsület BERNSTEIN : I feel pretty – West Side Story GERSHWIN : Summertime – Porgy és Bess   Csordás Klára 6 évesen kezdte zenei tanulmányait egy a Kodály-módszert alkalmazó iskolában, s emellett zongoraórákat vett. 16 évesen a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol operaénekesi és zenetudósi diplomát is szerzett. Tanárai többek között Fekete Mária, Kurtág György, Kroó György, Dobszay László, Rajeczky Benjamin, Kovács Sándor, Tallián Tibor és Somfai László voltak. 2018-ban megszerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a doktori fokozatot (DLA). Számos mesterkurzuson vett részt, többek közt Jevgenyij Nyesztyerenkóval, Hans Hotterrel és Helmut Rillinggel. Diplomájának megszerzése után a Bécsi Zeneakadémián tanult tovább Hilde Rössel-Majdannál. Ezután Stockholmban dolgozott Nicolai Geddával, majd New Yorkban Dan Marekkel és Párizsban Peggy Bouveret-vel valamint Janine Reiss-szel. Énekművészi pályáját szólistaként a Nemzeti Filharmóniánál, operaénekesként pedig Bécsben kezdte a Volksoperben. Később a Mannheimi Nemzeti Színházba szerződött. Ezután négy évig a Stockholmi Királyi Operaházban és a Folkoperanban dolgozott a neves színpadi rendezővel, Lars Rudolfsonnal. Fellépett Párizsban az Opéra Bastille-ban, a Théâtre des Champs-Élysées-ben, a Théâtre Chatelet-ben, Liège-ben az Opéra Royal de Wallonie-ban, Buenos Airesben a Teatro Colónban, a Teatro Avenidában és a Bregenzer Festspielen. Főbb szerepei: Dido, Amastre, Armide, Dorabella, Cherubino, Rosina, La Cenerentola, Adalgisa, Marguerite, Maddalena, Preziosilla, Meg Page, Eboli, Amneris, Brangäne, Fricka, Waltraute, Kundry, Carmen, Giulietta, Dalila, Charlotte, Hänsel, Orlofsky, Jocaste, Judit.   Koncertrepertoárján szerepelnek a Bach-passiók és számos kantáta, Händel: Messiás, Pergolesi: Stabat mater, Haydn-, Mozart- és Beethoven-misék. Rossini: Stabat mater, Petite messe solennelle, Berlioz: Les nuits d’été, Wagner: Wesendonck-Lieder, Isoldes Liebestod, Verdi: Requiem, Brahms: Vier ernste Gesänge, Alt-Rhapsodie, Mahler: Das Lied von der Erde, 2. és 3. szimfónia, Kindertotenlieder, Fünf Rückert Lieder, Lieder eines fahrenden Gesellen, Fünf frühe Lieder (Berio hangszerelésével).   XX. századi repertoárjának fontosabb művei: Schönberg: Lied der Waldtaube, Boulez: Le marteau sans maître, Berio: Folk songs, Gubaidulina: Galgenlieder, Kagel: Mitternachtsstük, Ein Brief, Quodlibet, Schnittke: 3 Szenen, Sciarrino: La perfezione di uno spirito sottile, Le voci sottoventro, Rihm: Lenz Fragmente, Vierte Abgesangsszene, Dusapin: Canto, Pintscher: L’espace dernier (párizsi világpremier). A jelenleg Párizsban élő, Cziffra-díjas énekes koncerteket és szólóesteket adott többek között Budapesten a Zeneakadémián, a Vigadóban, a Magyar Rádióban, a bécsi Konzerthausban, Párizsban a Cité de la Musique-ban (a l’Ensemble intercontemporainnel), a Radio Franceban, az UNESCO-ban, Münchenben a Herkulessaalban (a Bayerische Rundfunkkal), Londonban a Wigmore Hallban, a  Gulbenkian Foundationban, Lisbonban, New Yorkban, Am Hagenben, Frankfurtban, Hamburgban, Szófiában, Stuttgartban, Oaxacában, Montrealban, Phoenixben, Genfben és Tbilisziben.   A kortárs zene világában dolgozott Eötvös Péterrel, Wolfgang Rihmmel, Szofia Gubajdulinával, Salvatore Sciarrinóval, Matthias Pintscherrel és Sáry Lászlóval. Mauricio Kagellel szoros munkakapcsolatban állt két évtizeden át, számos produkciójában működött közre.   Több mint húsz éve, felhasználva zenetudományi tanulmányait tematikus koncerteket állít össze narrátorral és zenekarral vagy zongorával:  Grieg, Schumann, Brecht, Operamesék, Hat zeneszerző – hat sors, Dietrich és Gabin. Az anyanyelvén kívül angolul, németül, franciául, svédül spanyolul és olaszul  beszélő énekművész orosz, lengyel és norvég nyelven is énekel, így dalrepertoárja kivételesen gazdag.   Bartók-dalokat tartalmazó CD-je a Pyramid Recordsnál, Chants Sacrés című, Fassang Lászlóval készített albuma pedig a Forlane kiadónál jelent meg. Sáry László: Hyperion sorsdala c. szerzői CD-je Gémesi Géza vezényletével a BMC Records gondozásában jelent meg. A jegyek megvásárolhatóak a Kastély pénztárában, valamint a www.jegy.hu oldalon.
Elolvasom
Február 17-én

ZÁRVA - 2023. február 17-én!

február 17-én a Gödöllői Királyi Kastély zárva tart. Megértésüket ezúton is köszönjük!  
Elolvasom
A Cafe Ida várja vendégeit az ünnepeket alatt és télen is!

A Cafe Ida várja vendégeit az ünnepeket alatt és télen is!

A Cafe Ida - Kastélykávézó - az ünnepeket alatt és télen is várja vendégeit! A már megszokott kiváló minőségű kávé különlegességeken és desszerteken túl, az évszakra jellemző fimomságokkal;forró italokkal, bonbonnal, bejglivel kedveskedik a betérő lágotóknak. Decemberben és Januárban egy külön, a gödöllőiknek szóló akcióval készül a kávézó, melynek keretében a gödöllői lakosok hétköznap, a lakcímkártyájuk felmutatásával 10%-kal olcsóbban juthatnak hozzá kedvenc finomságukhoz. Ezt egészíti ki a törzsvásárlói program, ahol is minden tizedik kávéra meghívjuk a vendégeinket.  A Cafe Ida a hét minden napján várja vendégeit! Érdemes betérni!     
Elolvasom
Az én Sisim

Az én Sisim – új időszaki kiállítás

Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte nő. Mi lehet a titka? Mi készteti a mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvassanak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel és tárgyi emlékeket gyűjtsenek róla? Miért és pontosan mit gyűjtenek Sisi rajongói? A válogatásnál nem elsősorban a tárgyak piaci értéke, hanem inkább azok különlegessége volt fontos számunkra a gyűjtő személyével és a tárgyakhoz kapcsolódó történetekkel együtt. Kiállítóink: Baloghné Szentirmay Judit, FreylerArt Galéria, Gergelyné Iszlai Gyöngyvér, Dr. Héjjas Magdaléna, Janza Kata, Kénerné Bodroghalmi Fruzsina, Kiss M. Jenő Béla, Kovács Beáta, Melis Judit, Müller Eszter, Németh Andrásné Farkas Gabriella, Rákay Philip és Wieber Orsolya, Sarokné Varga Anna, Surányi Linda, Szabados Mónika, Szabó Margit, Takács Ágnes Eszter, Tolnayné Kiss Mária (1930–2017), Tóth Andrásné, Tóth Péter, Tóth Zsuzsanna, Tömörné Bilonka Zsófia, Varga Andrea, Veres Kinga   A kiállítás 2023. március 16-ig látogatható Részletek a kiállításról ITT! Ismerkedjen meg kiállítóinkkal ITT!   informacio@kiralyikastely.hu
Elolvasom
Karbantartási időszak

Karbantartási időszak

        Megértésüket és türelmüket köszönjük!  
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

hétfő-vasárnap 10:00-17:00

pénztár zárás 16:00


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences