Hétfő-Vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Nyári tábor

HU EN DE
Királyi Kastély

Nyári tábor a kastélyban

Nyári tábor a kastélyban

 

Vendégségben herceg Egérváry Elemérnél

nyári napközis tábor a Gödöllői Királyi Kastélyban

 

2022. június 20-24.

6-10 éves gyermekek részére

 

 

Programok:

 

- Erzsébet királyné kastélya herceg Egérváry Elemér szemével

- Minka nagyi emlékei: Élet a kastélyban a Grassalkovich grófok idejében

- Bajszint Béla birodalma: A kastélypark

- Vadászkalandok gróf Gorgonzola Géza tolmácsolásában

- Erzsébet királyné nyomában Gödöllőn - Piskóthy Viktória ajánlásával

- Látogatás Pitypang Aladárnál, a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban

- kézműves programok, logikai fejtörők, játékos kikapcsolódás

 

Legyél egy hétig herceg Egérváry Elemér és barátai vendége! Ismerd meg a kastélyt, ahogy az itt lakók látják!

 

 

A részvételi díj magában foglalja a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) és a programok költségeit.

 

Részvételi díj: 35.000 Ft /hét

 

Testvérkedvezmény: 25% kedvezmény a második gyermekre

 

 

Jelentkezés június 10-ig a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu e-mail címen.

 

A befizetés módjáról érdeklődni lehet e-mailben vagy az alábbi telefonszámokon:

06 28 430 864/110

06 30 709 6169

06 30 396 5376

 

Tájoztató és folyamatleírás a fotózási engedéllyel kapcsolatban: itt

 

Kedvcsináló a tavalyi táboraink alapján :)


A kép a 2019-es nyári táborban készült.

 

A nyári szünidőben a kastély múzeumpedagógus csoportja napközis táborokat hirdet meg alsós gyermekek számára. 

 

2021-es évben négy alkalommal bonyolítottunk le nyári tábort. 

 

Az első tábort a Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztő és Környezetkultúra Pályázatán elnyert összegből tudtuk megvalósítani, melyet így térítésmentesen vehettek igénybe az előzetesen felkeresett szervezetek által küldött gyermekek. A napközis tábort 2021.06.21-25. között rendeztük meg.Három szervezet részére tudtunk helyeket biztosítani; 10 fő gyermeket a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ, 5 fő gyermeket Egyszülős Központ, valamint 5 fő gyermeket Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete küldhetett. Sajnos érkeztek lemondások az utolsó pillanatban is, így végül 17 fő gyermek tudott részt venni a táborban. 

A táborról videós összefoglaló is készült, szeretettel ajánjuk figyelmükbe: 

Zöld kastélykalandozó nyári tábor 2021.06.21-25.


A kép a 2019-es nyári táborban készült.

 

Zöld kastélykalandozó nyári tábor  2021.07.05-09.

A tábort a Bonum Publicum Egyesülettel együttműködésben valósítottuk meg. A táborban 31 gyermek vehetett részt, akik a Bonum Publicum Egyesület jóvoltából térítésmentesen vehetett részt a napközis táborban. A tábori napok során megismerkedtünk a kastéllyal és egykori híres lakóival, látogatást tettünk lovas farmra, fagyiztünk, ellátogattunk a Gödöllői Iparművészeti Műhelybe is, ahol alkotó programon is részt tudtunk venni. Fiákerrel jártuk körbe a kastély  parkját. Sokat játszottunk a jó levegőn. Az utolsó tábori napon kiállítást rendeztünk a szülők részére a tábori alkotásainkból, fényképeinkből.

 

Zöld kastélykalandozó nyári tábor 2021.07.19-23.

Az idei nyáron egyetlen alkalommal hirdettünk meg külsős résztvevőknek nyári tábort, melybe 25 gyermeket tudtunk fogadni, A résztvevőkkel bebarangoltuk a kastély épületét, és a zöldellő parkját is. Interaktív módon jártunk utána az egykori főúri és királyi vadászatoknak. Ellátogattunk vonattal a Hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumba, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson és lézerlövészeten is részt vettünk. 

 

Zöld kastélykalandozó nyári tábor 2021.08.09-13.

A tábort ismét a Bonum Publicum Egyesülettel együttműködésben szerveztük meg. A napközis táborba 25 gyermeket fogadtunk. A kastély állandó kiállítását múzeumpedagógiai foglalkozás keretében fedeztük fel, megismerkedtünk a kastély épületével és a parkban a mezítlábas ösvényt is kirpóbáltuk. Ellátogattunk lovas farmra, ahol kipróbáltuk a lovaglást is. A Gödöllői Iparművészeti Műhelyben alkotó programon vettünk részt. A tábori napok során nagyon sok alkotás készült; gyöngyből, papírból, papírgurigából az újrahasznosítás jegyében. A gyerekek maguk rendeztek bemutató kiállítást a táborban készült kézműves remekekből. 

 

Az idén megrendezett Zöld kastélykalandozó nevet viselő nyári táborainkat a “Zöld Kastély” program  jegyében terveztük és valósított meg. A programok során törekedtünk arra, hogy az újrahasznosítás szellemiségében tervezzük meg a kézműves programjainkat, többféle a természeti környezet megismerésére irányuló interaktív programmal készüljünk, valamint a külső helyszínekre tervezett programok megközelíthetőek legyenek tömegközlekedési eszközzel, sétálással. 

 

 

 

Aktuális

Hírek és információk

Valentin-napi

Valentin-napi programok a Gödöllői Királyi Kastélyban

Valentin-napi szívvadászat a kastély parkjában 2023. február 11-19. között látogassatok el a kastélyparkba és keressétek a szíveket! Minden szív egy történetet rejt! Vajon miről mesélnek? Ha kíváncsiak vagytok, gyertek el hozzánk! A játék egész héten, a park kapuinak nyitásától sötétedésig elérhető! (6:00-18:00) A program ingyenes, regisztráció nem szükséges. Amire szükségetek lesz: okoseszköz mobilnettel, az időjárásnak megfelelő öltözet. A helyszín önállóan bejárható, regisztrálni nem kell. Ha szeretnétek a kastélyparkbeli látogatásotokat maradandóvá tenni, hozzatok szerelemlakatot! A helyszínen lehetőséget biztosítunk az elhelyezésére. Ha esetleg otthon felejtettétek, az ajándékboltban beszerezhettek egyet sok más meglepetés mellett! További programajánlatunk: •Korszakokon átívelő szerelmek Különleges tárlatvezetések a kastély szerelmes asszonyainak élete mentén az állandó kiállításban. Időpontok: 2023. február 11. 11:00 és 14:00 Tárlatvezetésenként 20 fő tud részt venni. A programot 14 éven felülieknek ajánljuk. Belépőjegyárak: felnőtt jegyár: 4900 Ft/fő diák, nyugdíjas jegyár: 3200 Ft/fő családi jegy: 9800 Ft (maximum három 18 éven aluli gyermek, 2 felnőtt) A program előzetes regisztrációhoz kötött (e-mail cím: informacio@kiralyikastely.hu). •Készíttessen korszakokon átívelő Valentin-napi Nosztalgiafotót Időpontok: 2023.február 11., 12., 13., 14. és 18., 19. Időpontfoglalás: +36 30 948 57 99 •Vasárnapi Sisi-túra - Gyűjtői szenvedély Erzsébet királyné bűvöletében. 2023. február 12-én 15:00 Tárlatvezetés Az én Sisim c. időszaki kiállításban. A programon az időszaki kiállításra megváltott jeggyel lehet részt venni. Regisztráció nem szükséges. •Mama, nézd! 2023. február 13. 9:30 Várjuk az 1 éven aluli gyermekekkel érkező anyukákat, apukákat Valentin-napi tárlatvezetésünkre. Babahordozót igény szerint a ruhatárban biztosítunk. A program regisztrációhoz kötött. Belépőjegy ára: 900 Ft/fő (a babáknak ingyenes). Az eseményről, múzeumpedagógiai programokról tájékoztatás és információkérés: e-mail: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu telefonszám: +36 30 396 5476
Elolvasom
Február 17-én

ZÁRVA - 2023. február 17-én!

február 17-én a Gödöllői Királyi Kastély zárva tart. Megértésüket ezúton is köszönjük!  
Elolvasom
A Cafe Ida várja vendégeit az ünnepeket alatt és télen is!

A Cafe Ida várja vendégeit az ünnepeket alatt és télen is!

A Cafe Ida - Kastélykávézó - az ünnepeket alatt és télen is várja vendégeit! A már megszokott kiváló minőségű kávé különlegességeken és desszerteken túl, az évszakra jellemző fimomságokkal;forró italokkal, bonbonnal, bejglivel kedveskedik a betérő lágotóknak. Decemberben és Januárban egy külön, a gödöllőiknek szóló akcióval készül a kávézó, melynek keretében a gödöllői lakosok hétköznap, a lakcímkártyájuk felmutatásával 10%-kal olcsóbban juthatnak hozzá kedvenc finomságukhoz. Ezt egészíti ki a törzsvásárlói program, ahol is minden tizedik kávéra meghívjuk a vendégeinket.  A Cafe Ida a hét minden napján várja vendégeit! Érdemes betérni!     
Elolvasom
Az én Sisim

Az én Sisim – új időszaki kiállítás

Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte nő. Mi lehet a titka? Mi készteti a mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvassanak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel és tárgyi emlékeket gyűjtsenek róla? Miért és pontosan mit gyűjtenek Sisi rajongói? A válogatásnál nem elsősorban a tárgyak piaci értéke, hanem inkább azok különlegessége volt fontos számunkra a gyűjtő személyével és a tárgyakhoz kapcsolódó történetekkel együtt. Kiállítóink: Baloghné Szentirmay Judit, FreylerArt Galéria, Gergelyné Iszlai Gyöngyvér, Dr. Héjjas Magdaléna, Janza Kata, Kénerné Bodroghalmi Fruzsina, Kiss M. Jenő Béla, Kovács Beáta, Melis Judit, Müller Eszter, Németh Andrásné Farkas Gabriella, Rákay Philip és Wieber Orsolya, Sarokné Varga Anna, Surányi Linda, Szabados Mónika, Szabó Margit, Takács Ágnes Eszter, Tolnayné Kiss Mária (1930–2017), Tóth Andrásné, Tóth Péter, Tóth Zsuzsanna, Tömörné Bilonka Zsófia, Varga Andrea, Veres Kinga   A kiállítás 2023. március 16-ig látogatható Részletek a kiállításról ITT! Ismerkedjen meg kiállítóinkkal ITT!   informacio@kiralyikastely.hu
Elolvasom
Karbantartási időszak

Karbantartási időszak

        Megértésüket és türelmüket köszönjük!  
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

hétfő-vasárnap 10:00-17:00

pénztár zárás 16:00


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences