hétfő – péntek: 10:00-17:00 szombat-vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Tárlatvezetések

HU EN DE
Királyi Kastély

Tárlatvezetések

Tárlatvezetések

Tárlatvezetéseinkről érdeklődni a +36304273535 telefonszámon, vagy az informacio@kiralyikastely.hu e-mail címen tudnak.

 

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS

A kastély minden hétvégén, igény esetén hétköznap is indít tárlatvezetést az állandó kiállításban egyéni vendégek számára. Tudja meg, hogy a kiállított tárgyak milyen szerepet töltöttek be használóik mindennapjaiban, hogyan kerültek Gödöllőre, ha ugyan valóban itt használták őket! Ismerje meg a kastély különböző korszakainak és lakóinak szokásait! A kastély történelmét érdekes történetekkel színesítik tárlatvezető kollégáink, amiket nem olvashatnak a kiírásokon, vagy hallhatnak az audiguide-on.

Maximális csoportlétszám:    25 fő
Tárlatvezetés:                            belépőjegy + 800 Ft
Időtartam:                                  kb. 70-80 perc


A Kastély fenntartja a jogot a látogatások korlátozására, vagy bizonyos időszakokban a honlapon szereplő időpontoktól való eltérésre, illetve adott napokon, vagy napszakokban a látogatható részek szűkítésére. 

 

BAROKK SZÍNHÁZ, LOVARDA, ISTÁLLÓ

A kastély építtetőjének fia, Grassalkovich II. Antal rendelkezésére kialakított színház Magyarország első színháza volt, bár a hercegen és vendégein kívül nem volt látogatója. Ismerje meg érdekes történetét tárlatvezetőink előadásában! Nézze meg, hol lovagolt egykoron Erzsébet királyné (Sisi), és milyen kényelemben élhettek imádott lovai! 
(A Lovarda és az Istálló ma már rendezvényhelyszínként is funkcionálnak, ezért élő lovak nem találhatóak itt!

Maximális csoportlétszám:      20 fő
Felnőtt belépőjegy:                   1 500 Ft
Diák belépőjegy:                       1 000 Ft
Családi belépőjegy*:                 3 200 Ft
Időtartam:                                    kb. 40 perc

*maximum három 18 éven aluli gyermek + 2 felnőtt

 

Rendezvények és azok előkészületei miatt a Barokk Színház, Lovarda, Istálló rész az alábbi napokon NEM látogatható:

2023. november 1. szerda KASTÉLY ZÁRVA
2023. november 9. csütörtök 10:00-12:00, délután már tudunk vezetéseket indítani
2023. november 15. szerda
2023. november 16. csütörtök
2023. november 19. vasárnap a Barokk Színház az Erzsébet-napi előadások keretén belül lesz csak látogatható
2023. november 21-25. kedd-szombat
2023. november 28. kedd
2023. november 29. szerda

 

Aktuális színházi programjaink:
Lázár Ervin: A Négyszögletű kerek erdő meseelőadás
Gázláng – pszichothriller 2 felvonásban
 

Részletekért és jegyvásárlásért kattintson a kiválasztott programra!

 

HORTHY-BUNKER

Az I. és  II. világháború idején az ország számos városában építettek vagy alakítottak ki bunkereket és óvóhelyeket. A II. világháború idején Horthy Miklós és családja több időt is töltött Gödöllőn, ezért a kormányzó és közvetlen kísérete számára a Budai Királyi Várkapitányság elrendelte a bunker építését a kastélyban 1944. tavaszán. Tudja meg, kik voltak a tervezők, miket tartottak fontosnak a kialakításkor és mi lett a sorsa a háború után! 
(12 évnél fiatalabbaknak nem ajánljuk!)

Maximális csoportlétszám:       12 fő
Felnőtt belépőjegy:                     1 500 Ft
Diák belépőjegy:                         1 000 Ft
Időtartam:                                     kb. 25 perc

A bunkerben kincskereső játékra is van lehetőség. Részletek: Bunker aranya

 

ÉLMÉNYSÉTA ERZSÉBET KIRÁLYNÉVAL A KIRÁLYI LAKOSZTÁLYOKBAN

 

Különleges tárlatvezetésünk során „Őfelsége” vendégeként járhatja be a királyi lakosztályokat, ahol sok érdekességet tudhat meg a család gödöllői mindennapjairól. „Erzsébet királyné” olyan titkokat árul el vendégeinek, mint például milyen nehéz volt a koronázási ruhája, mennyi időbe telt frizurájának elkészítése vagy milyen volt a kapcsolata Andrássy Gyulával és Deák Ferenccel.

12 évnél fiatalabbaknak nem ajánljuk!

Részvételi díj:

Maximális csoportlétszám: 25 fő
Élményséta Erzsébet királynéval magyar nyelven: belépőjegy + 1 500 Ft/fő
Élményséta Erzsébet királynéval idegen nyelven:  belépőjegy + 2 000 Ft/fő
Időtartam: 70-80 perc

Részvételi díj privát vezetés esetén:

Élményséta Erzsébet királynéval magyar nyelven 2 fő részére:     belépőjegy +  1 500 Ft/fő + 19 000 Ft
Élményséta Erzsébet királynéval magyar nyelven 3-4 fő részére:  belépőjegy +  1 500 Ft/fő +  9 000 Ft
Élményséta Erzsébet királynéval magyar nyelven 5 fő felett:         belépőjegy +  1 500 Ft/fő

 

Élményséta Erzsébet királynéval idegen nyelven 2 fő részére:       belépőjegy +  2 000 Ft/fő + 21 000 Ft
Élményséta Erzsébet királynéval idegen nyelven 3-4 fő részére:    belépőjegy +  2 000 Ft/fő + 11 000 Ft
Élményséta Erzsébet királynéval idegen nyelven 5 fő felett:           belépőjegy +  2 000 Ft/fő

 

A 5-12 év közötti gyermekekkel érkezőknek is van lehetősége egy speciális, gyerekeknek szóló élménysétára „Erzsébet királynéval.” Ennek lehetőségeiről érdeklődjenek +36304273535 telefonszámon, vagy az informacio@kiralyikastely.hu e-mail címen.

 

Fogyatékkal élő vendégeink részére (kártya felmutatásával) a program díjmentes, de a kísérő részére ez a kedvezmény ebben az esetben nem érvényesíthető!

 

A Kastély fenntartja a jogot a látogatások korlátozására, vagy bizonyos időszakokban a honlapon szereplő időpontoktól való eltérésre, illetve adott napokon, vagy napszakokban a látogatható részek szűkítésére. 

 

  

PARKSÉTA ERZSÉBET KIRÁLYNÉVAL

Tegyen egy sétát a kastély festői parkjában „Erzsébet királynéval”! A séta során „Őfelsége” mesél vendégeinek az állatok iránti szeretetéről, valamit a lovaglás és a mozgás iránti szenvedélyéről.

Maximális csoportlétszám:  25 fő
Belépőjegy:                             2 500 Ft/fő
Időtartam:                               40 perc

 

A séták időpontjáról érdeklődjön fentebb említett elérhetőségeink egyikén, illetve kövessék figyelemmel facebook oldalunkat és honlapunkat aktuális hétvégi ajánlatainkról!

 

Fogyatékkal élő vendégeink részére (kártya felmutatásával) a program díjmentes, de a kísérő részére ez a kedvezmény ebben az esetben nem érvényesíthető!

 

Aktuális

Hírek és információk

XXII. Adventi Kastélynapok

XXII. Adventi Kastélynapok

  Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte Gödöllőn a karácsonyi ünnepeket. Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt öltő királyi kastély ismét színes programokkal várja az érdeklődőket.   A program 6 éves kortól 1000 Ft értékű sétálójeggyel látogatható. A sétálójegy előzetesen megvásárolható az alábbi linken: https://kiralyikastely.jegy.hu/program/adventi-kastelynapok-setalojegy-154533 
Elolvasom
Könyvbemutató: Titkos bunkerek – A föld alatti Magyarország képes története

Könyvbemutató: Titkos bunkerek – A föld alatti Magyarország képes története

időpont: 2023. december 9. 14 óra a program helyszíne: Barokk Színház   Mikor és miért épültek óvóhelyek, bunkerek Magyarországon? Hogyan és mennyi idő alatt épültek meg? Mi volt a rendeltetésük? Mi a különbség a bunker és az óvóhely között? Még számos kérdésre választ kaphatunk az Erdélyi Szalon Könyvkiadó gondozásában megjelent, fotókkal is gazdagon illusztrált könyvből, amely az eddig legátfogóbb mű az ország területén fellelhető föld alatti létesítményekről. A könyvet Mihályi Balázs szerkesztette, szerzői: Mihályi Balázs, Szabó Balázs, Tulok Péter, Ádám Bence, Rohánszky Mihály, Hegedűs Ernő, Benedek Levente, Pajti Zsófia Viktória, Kizmus Szabolcs, Kaján Marianna   A kötet szerkesztőjével Mihályi Balázzsal és kiadójával, Kovács Attila Zoltánnal beszélget Kaján Marianna muzeológus.   A könyvbemutató után a résztvevők számára lehetőség nyílik megtekinteni a kastély Horthy-bunkerét. (Az óvóhely mérete miatt a csoportlétszám max. 12 fő, 4 csoportot indítunk a következő időpontokban: 15.00, 15.30, 16.00, 16.30)   Kérjük jelezze részvételi szándékát a programra – és külön, ha szeretné megnézni a kastély óvóhelyét is – az alábbi email címen: regisztracio@kiralyikastely.hu 2023. december 5-ig.   A kötetet és az Erdélyi Szalon Könyvkiadó a témához kapcsolódó könyveit 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a helyszínen.   Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Elolvasom
Téli feltöltődés itthon

Téli feltöltődés itthon

A Gödöllői Királyi Kastély idén is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség "Téli feltöltődés itthon" című belföldi turizmust élénkítő kampányához.    November 15. és január 2. között minden csütörtöki és pénteki napon 15.30 kor tárlatvezetést hirdetünk egyéni vendégeknek az időszaki kiállításban.   A vezetés ára 500 Ft/ fő, ám ha valaki a kampány szlogent bediktálja a pénztárban, úgy a vezetési díjat nem kell megfizetnie, csupán a kiállítás belépőjegyét.    
Elolvasom
Schönbrunn kincsei Gödöllőn

Schönbrunn kincsei Gödöllőn

Szeptember 7-én ünnepélyes keretek közt megnyílt a Schönbrunn kincsei Gödöllőn című időszaki kiállítás. Az egyedülálló tárlatra közel 200, Erzsébet királynéhoz és a királyi család tagjaihoz köthető relikvia érkezett hozzánk, melyek a mai naptól a nagyközönség számára is megtekinthetők! Az exkluzív tárlat nem csak az igazi Sisi rajongóknak kihagyhatatlan program, hanem izgalmas, tartalmas élmény lehet a a családok számára is. A kiállítással egyben Erzsébet királyné halálának 125. évfordulója előtt is tisztelgünk.   ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS   A kiállítás 2024. január 28-ig látogatható.  
Elolvasom
2023. december 5-én

ZÁRVA - 2023. december 5-én

A Gödöllői Királyi Kastély zárva 2023. december 5-én Megértésüket ezúton is köszönjük!  
Elolvasom
védjegy átadás

Az ország első ötcsillagos minősítésű kastélya vagyunk!

A minőségi vendégélmény garanciája - magas szolgáltatási színvonal, egyedi turisztikai élmény minden korosztály számára a Gödöllői Királyi Kastélyban! A Magyarország kincsei védjegyrendszer célja, hogy a legjobbakat keressük, nem cél, hogy az összes hazai attrakciót minősítsük - hangsúlyozta Könnyid László (Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft.) az első kastélyvédjegy átadóján. - A kastélyvédjegy olyan minősítési szempontokat tartalmaz, amely minden vendégnek, 0-tól a 100-éves korig garantálják a látogatói élményt és ebben a hazai kastélyok között magas színtű családbarát szolgáltatásaival élen jár a Gödöllői Királyi Kastély – tette hozzá. Az egységes márkajelzés mögött azonos tanúsítási folyamat és azonos elvek mentén felépülő, de a különböző turisztikai területek jellegzetességeit is figyelembe vevő objektív minőségi kritériumrendszer áll. Az ernyővédjegy azonban nemcsak különböző turisztikai területek lefedésére képes, hanem azon látogatói igényekre is hatékonyan tud reflektálni, amelyek nem korlátozódnak egy-egy attrakció-típusra. Legyen szó a környezetbarát, fenntartható működésről, vagy az akadálymentességről, hozzáférhetőségről, ezek olyan elvárások, amelyek bármelyik turisztikai területen működő szolgáltató, attrakció számára releváns látogatói szempontokként jelenhetnek meg – emelte ki az ügyvezető igazgató.
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

ITT


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences