hétfő–vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Gödöllői Királyi Kastély múzeumpedagógusaink bemutatkozása

HU EN DE
Királyi Kastély

Gödöllői Királyi Kastély múzeumpedagógusaink bemutatkozása

Gödöllői Királyi Kastély múzeumpedagógusaink bemutatkozása

Villangó-Török Ivett, múzeumpedagógus, múzeumpedagógiai csoportvezető

Néprajzos muzeológusként erősítem a múzeumpedagógai csoportot. Ebből adódóan a néprajzos szemléletet részesítem előnyben a foglalkozásasaim során. Mindenki számára érdekes kérdés a ,,hogyan éltek elődeink?”. Legyen az illető egyszerű földműves, gróf vagy a  császári család tagja. Máshogy éltek, mint mi és ez a fajta másság érdekes, bámulatos, megbotránkoztató, elgondolkodtató, tanulságos, de mindenképpen kizökkentő. Nagyon fontos számomra a kutatás, hogy hitelesen tudjak mesélni mindazokról az eseményekről, emberekről, akik a gödöllői kastély falai között és környékén éltek. Háromgyerekes édesanyaként a gyermekkel érkező családok kényelme, élményekben gazdag látogatása kiemelten fontos számomra. 

 

 

Lénárd Anna Alina, múzeumpedagógus

Művészettörténészként a kiállítási terekben lévő műalkotások és művek megismertetése, történetbe kapcsolása fontos számomra. A különböző korosztályoknak megfelelően az értékek felismerésének fontosságát megvilágítani, hogy miért fontos megőrizni, bemutatni és továbbadni a műalkotásokat, műtárgyakat és a hozzájuk kapcsolódó történeteket, személyeket.Segíteni, hogy megélhessék a múlt és a jelen közötti párhuzamot, mindezt az érzékszerveik bevonásával, az ismereteik még jobb elmélyedését segítve. Szinte észrevétlenül, játékos módon tanulva. Háromgyermekes édesanyaként a célom, hogyaz idelátogatók egy olyan élményt szerezzenek, ami különleges, személyes, és ami miatt szívesen, máskor is örömmel mennek múzeumba.Legalább egy ismeretet vagy tapasztalatot vigyenek haza, ami a saját életükbe is beépíthető.

 

 


Papházi-Lovas Orsolya, múzeumpedagógus

Középiskolai magyartanár és művészettörténész énem számára a személyesség és játékosság fogalma fedi le leginkább azt, amit múzeumpedagógusként is megélhetek. Személyes tapasztalatokon keresztül játékosan együttműködve felfedezni, hogy mennyi tanulság és érték rejlik a múlt tárgyaiban, életútjaiban számunkra is. Kíváncsian és nyitottan, más nézőpontokból megfigyelni egy-egy történelmi személyt, kibontani egy témát, közelebb hozni a saját életünk történéseihez a réginek elkönyvelt dolgokat. Az életmód, a képző-, ipar- és építőművészet, illetve a Grassalkovich-korszak áll hozzám igazán közel, illetve nagy öröm számomra, hogy a kézműveskedésben is megélhetem a kreativitást.

  

Demeter-Guba Erzsébet, múzeumpedagógus (jelenleg kutatói szabadságon)

Óvodapedagógusi végzettséggel és művészettörténeti tanulmányok után a múzeumpedagógiai munkámban megélhetem, hogy a pedagógusi énem és a művészet iránti érdeklődésemet össze tudom kapcsolni.
Múzeumpedagógusként a közös felfedezést az egymáshoz, valamint a múlthoz kapcsolódást tartom fontosnak egy múzeumpedagógiai program során. Szeretem a rácsodálkozó pillanatokat, párbeszédeket, kérdéseket, ahogy a programon résztvevőkkel közösen merülünk el egy-egy korszakban, történelmi személy életében. Leginkább az életmóddal kapcsolatos témák állnak közel hozzám, és azok a programok, ahol a játékot is be lehet emelni, ezzel is egy közvetlen hidat alkotva a jelen és a múlt között. A kastély barokk időszakát, különösen a Barokk Színházban zajló programokat, valamint ezek mellett Erzsébet királyné időszakát kedvelem a kastély korszakai közül. 

A szentendrei Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Pest megyei múzeumi koordinátoraként fontos számomra, hogy más múzeumokkal is jó kapcsolatot ápoljon az intézmény, meghatározó számomra az egymástól való tanulás, a hálózatosodás és a folyamatos szakmai fejlődés. 

 

 

Kádár-Bozsik Anett, múzeumpedagógus (jelenleg szülési szabadságon)

 

 

Kapcsolat a múzeumpedagógiai csoporthoz: itt

Információkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Aktuális

Hírek és információk

 június 13-án és 14-én

A KASTÉLYPARK ZÁRVA LESZ - 2024. június 13-án és 14-én

A Kastélypark 2024. június 13-án és 14-én forgatás miatt ZÁRVA tart. A külső kapukon keresztül átjárás nem lehetséges. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!  
Elolvasom
Tovább

Premontreiek 100 éve Gödöllőn - időszaki kiállítás

  A több mint kilencszáz éves premontrei rend szinte alapításától, 1130-tól kezdve jelen van Magyarországon. Szerzetesei mindenkor aktív résztvevői és alakítói a honi közösségi, vallási, gazdasági, kulturális és tudományos életnek. A jászóvári, majd gödöllői premontreiek 1923-tól való gödöllői léte is jó bizonyíték erre városunkban. Kiállításunk e száz év mindennapjainak, ünnepeinek, tragédiáinak felfedezésére, megismerésére hívja látogatóit. A tárlat áttekintést nyújt a Jászóvári Premontrei Kanonokrend gödöllői letelepedésének előzményeiről, a gimnázium, konviktus és rendház alkotta intézményegyüttes építéséről, a rend korabeli történetéről, a szerzetes- és világi tanárok, illetve a diákok életéről 1923-tól napjainkig. A premontrei kanonokok lelkiségét a szemlélődés és az emberek szolgálata együttesen határozza meg. Életformájuk a vita mixta (vegyes élet). Kolostorba vonulnak, hogy szigorú szabályok között éljék le életüket. Ezzel párhuzamosan lelkipásztorkodnak és 1810-től tanítanak is. Hogyan lehetséges mindez a gyakorlatban? Hét egységre tagolódó kiállításunk erre is választ ad. Az első teremben ráhangolódhatunk a szerzetesi létre, illetve bepillantást nyerhetünk a premontrei épülettömb elkészültébe. A második fő témája az alapítás, építés és működés. A harmadik a lelkiségre fókuszál. A negyedik rész a tanárok oktatási, tudományos és társadalmi tevékenységének tükre. Az ötödikben a diákok tanórai és tanórán kívüli életét ismerhetjük meg. A hatodikban időutazáson vehetünk részt. Végül a folyosón, tablókon foglaljuk össze a száz év fontosabb vagy érdekesebb momentumait. Itt a fáradt nézelődő megpihenhet, s az asztalkán lévő könyveket böngészve mélyülhet el a száz év rend- és iskolatörténetében.   A kiállítás ingyenesen megtekinthető!
Elolvasom
Tovább

DR SISI - avagy ki tud többet Erzsébet királynéról kvíz

Ibolya volt a jeled az oviban és kívülről tudod a királyné összes kutyájának becenevét? Egynél többször láttad az Elisabeth-musicalt és rongyosra olvastad az életéről szóló könyveket? Akkor itt a helyed az első, Dr. Sisi című kvízjátékunkon! (De ha nem Sisiből doktoráltál, akkor is!) A kb. 80 perces játékra 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Nevezési díj: 5000 Ft/csapat. A játékon max. 15 csapat vehet részt! A nyertes csapatot ajándékcsomaggal jutalmazzuk – az élmény mellettJ Játékmester: Újvári Miklós   2024. június 22-én, 19.00 órakor a Gödöllői Királyi Kastély Barokk Színházában, a Múzeumok Éjszakáján!
Elolvasom
Tovább

Legyen Ön is Támogatónk!

Legyen Ön is Támogatónk! Idén is meghirdetjük a „Legyen állandó helye a Kastélyszínházban!„és a „Fogadd örökbe a Kastélypark egyik ősfáját” elnevezésű támogatási programjainkat, amelyekkel a barokk színház, illetve a kastélykert fenntartását van lehetőségük támogatni magánszemélyeknek és cégeknek. Bővebb információkat a programokról a képekre kattintva olvashatnak:      
Elolvasom
Múzeumok éjszakája

Múzeumok éjszakája 2024

2024. június 22. 17.00–24.00 MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLYBAN (Pénztárzárás 23.00órakor) Díszudvari színpadi programok - ingyenes (Eső esetén a Lovardában):   19.00 Vidám dallamok, a Duna Szimfonikus Zenekar koncertje 20.30 Urban Verbunk performance 22.30 a Pedrofon Rock and Roll Zenekar koncertje Zenei program a kápolnában - ingyenes 21.00-22.00 – A Városi Vegyeskar koncertje Díszudvari programok - ingyenes (Eső esetén a földszinti termekben elhelyezve) WAMP Design Vásár – a „vasárnapi művész piac” a Kastély díszudvarán 10.00-22.00 között Barokk Színház – részvételi díj ellenében nevezhetnek 19.00-  DR. SISI, avagy ki tud többet Erzsébet királynéról kellékek és ajándékok kvízjáték 3-5 fős csapatok részére Részvételi / nevezési díj: 5.000.- Ft/csapat. Ibolya volt a jeled az oviban és kívülről tudod a királyné összes kutyájának becenevét? Egynél többször láttad az Elizabeth-musicalt és rongyosra olvastad az életéről szóló könyveket? Akkor itt a helyed az első, Dr. Sisi című kvízjátékunkon! (De ha nem Sisiből doktoráltál, akkor is!) A kb. 80 perces játékra 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jegyvásárlás a helyszínen, illetve online. A játékon max. 15 csapat vehet részt! A nyertes csapatot ajándékcsomaggal jutalmazzuk – az élmény mellett A Barokk Színház folyosóján kis kávézó működik, így tea, kávé, üdítő-rendelés esetén érdemes előbb érkezni. Az asztalok közül a csapatok szabadon választhatnak, de kezdés előtt 5 perccel kérjük a helyeket elfoglalni. Kastélypark - ingyenes A Kastélyparkban a Királydombi pavilon 17.00 és 21.00 óra között látogatható. Gyerekprogram a Tourinform iroda előtt – ingyenes kézműves foglalkozás, pecsétgyűjtő hely   Hangolódj a magyar gólokra egy babzsáklabda készítésével! 17.00-22.00 óra között.   Találkozz Erzsébet királynéval! – múzeumi belépőjeggyel látogatható Őfelsége, a királyné 18.30 és 21.30 óra között cercle-t tart a kastély dísztermében, ahol elbeszélget az elé járulókkal.   Állandó kiállítás – múzeumi belépőjeggyel látogatható Egyénileg 18.00 órától 21.00 óráig tekinthető meg. Belépőjegy ára: 4.600Ft/fő, diák: 2.300Ft/fő 21.00 órától, az este további részében tárlatvezetés keretében, csoportosan látogatható. Indulási időpontok: 21.15,21.30.21.45,22.00, 22.15,22.30, 22.45 A kastély titkos élete (1950-1990) – belépőjeggyel látogatható. Belépőjegy ára: 1.500Ft/fő (egységesen) Tárlatvezetés a földszinti kiállításban és a Horthy bunkerben. Indulási időpontok: 18.15,18.45,19.15,19.45,20.15,20.45,21.15,21.45,22.15,22.45 Kastélykápolna – belépőjeggyel látogatható- Belépőjegy ára: 1.500 Ft/fő (egységesen) Indulási időpontok: 18:30,19:30, 22:30, 23:00 Premontreiek 100 éve Gödöllőn – ingyenes Vezetések az időszaki kiállításban - Kastély Baráti Egyesület tagjai tartják. Indulási időpontok: 19.30; 20.30; 21.30   A programváltozás jogát fenntartjuk. Az eseményen kép- és videófelvétel készül.
Elolvasom
Dolgozz a Gödöllői Királyi Kastélyban!

ÁLLÁSAJÁNLATAINK

Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

hétfő-vasárnap 10:00-18:00 Kassza 17:00-ig


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences