hétfő–vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Családbarát szolgáltatások minden korosztálynak

HU EN DE
Királyi Kastély

Családbarát szolgáltatások minden korosztálynak

Családbarát szolgáltatások minden korosztálynak

Egérleső Meselyukak 

Ingyenesen elérhető családi játéklapunkat a kastély állandó kiállításának bejáratánál találják meg látogatóink. A játéklap segítségével a kastély mesefigurájával, herceg Egérváry Elemérrel is megismerkedhetnek a gyerekek, miközben a kastély történetéről is ismereteket szerezhetnek. A játéklap a magyar mellett, angolul és németül is elérhető. Igény szerint előre is kinyomtatható az alábbi linken: Egérleső Meselyukak játéklap

 

Felfedező családi csomagjaink 

Két különböző felfedező csomagot tudunk ajánlani családok részére, ami izgalmasabbá teszi a gyerekek látogatását. A Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel nevet viselő csomag segítségével a kastély parkját fedezhetik fel az érdeklődők játékos módon. 
Az állandó kiállítás felfedezéséhez a Levelek a kastélyból című játékcsomagunkat ajánljuk. Bővebb információk a csomagjainkról: Családi felfededező csomagjaink 
 

Mesélő lakosztályok túra

Családok részére interaktív, vezetett múzeumpedagógiai programjaink is elérhetőek. Mesélő lakosztályok túráink során az állandó kiállításon belül a királyi lakosztályokat fedezzük fel interaktív, játékos módon az érdeklődő családokkal. Bővebb információ a programról: Mesélő lakosztályok tárlatvezetés
 

Mezítlábas ösvény a parkban 

2021 május végére készült el a kastélyparkban a mezítlábas ösvény, melyet a kertész és műszakos kollégák együttműködésével valósítottunk meg. A különböző, összesen 11-féle felületen végigsétálva felfrissülhet a család a legkisebb tagjaitól egészen az idősebb korosztályig. Az ösvényt életkortól függetlenül, minden látogatónknak ajánljuk. 
Az ösvény mellett megtalálhatóak a mesemolinóink is, melyeken Faludi Ildikó – Reményi Márton: Herceg Egérváry Elemér kalandjai című mesekönyvből olvashatóak részletek. 
A kastélypark további pontjain találkozhatnak még Erzsébet királynét ábrázoló és a kastély állandó kiállításához kapcsolódó molinóinkkal is.
 

 

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Aktuális

Hírek és információk

Tovább

Barokk Randevú / Swing á la Django - Bach To The Future

Augusztus 3. 20:30 Jegyár: 9900 Ft, 7900 Ft.   A kétszeres aranylemezes Swing á la Django egy különleges estére invitálja a zenekedvelő közönséget. A koncert során a barokk zene legnagyobbjai, mint Bach, Händel, Vivaldi és Albinoni művei csendülnek fel, de olyan módon, amelyre korábban még nem volt példa. Az este során a Bach Air, a Händel Halleluja, Vivaldi csellóversenyei és Bach a-moll hegedűversenye, valamint Albinoni Adagioja szólalnak meg, mind izgalmas és modern köntösben.   A művek feldolgozása során a zenekar a swing, a jazz, a latin zenei elemeket és a magyar cigányzene virtuóz stílusát ötvözi, ezáltal teremtve meg azt az egyedi hangzást, amely a Swing á la Django védjegyévé vált.   Ez az est nem csupán a klasszikus zene szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményt, hanem mindenki számára, aki nyitott az új zenei élményekre, és szeretné meghallgatni, hogyan szólalnak meg a barokk kor mesterművei a modern zenei stílusok nyelvén.   A Swing á la Django garantálja, hogy a közönség egy igazán egyedi és emlékezetes zenei utazáson vehet részt.   LOMBOS PÁL – nagybőgő & zenekarvezető DANI JÁNOS – szólógitár & hegedű DANI NORBERT – ritmusgitár SERES VILMOS – klarinét & tárogató GALLYAS-LAKATOS RÓBERT – zongora WEISZ NÁNDOR – dob BARANYI ZOLTÁN – hegedű   Jegyek kaphatók a kastély Tourinform irodájában és az alábbi linken! https://www.jegy.hu/program/barokk-randevu-swing-a-la-django-bach-to-the-future-163647  
Elolvasom
Tovább

Zenél a Kastély Fesztivál 2024

  A “Zenél a Kastély Fesztivál” koncertjei a múzeumi terekben (Díszterem) múzeumi belépődíj megvásárlásával látogathatók, múzeumi tereken kívül (Barokk Színház, Kápolna) ingyenesek.  
Elolvasom
Tovább

„Lóra, magyar, lóra”

Időszaki kiállítás   A Gödöllői Királyi Kastély, a Mezőhegyesi Ménesbirtok, valamint a Molnár-C. Pál Emlékház és a Műterem-Múzeum közös szervezésében 2024. július 1-augusztus 11. között. Tisztelgés a párizsi olimpiai játékok előtt ifj. Vastagh György lovasszobraival, Molnár-C. Pál lovas tematikájú műveivel és sportrajzaival.   A Gödöllői Királyi Kastély az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének a 2024-es olimpiai játékokhoz kapcsolódó „Horsing around European courts” projektje keretében július 1. és augusztus 11. között a lovak különleges világát mutatja be ifj. Vastagh György (1868-1946) mezőhegyesi ló-, és állatportré szobraival, valamint Molnár-C. Pál (1894-1981) festményeivel és grafikáival. A kiállítás egyik termében pedig a nagy magyar sikereket hozó 1928-as amszterdami olimpia ihlette sportrajzok láthatók, melyek Molnár-C. Pál tusvonalaival készültek és a korabeli Est-lapokban jelentek meg.   A 2024-es párizsi nyári olimpiai és paralimpiai játékok idején a Versailles-i kastély parkja a lovas versenyek sporthelyszínévé alakul át. Ebből az alkalomból nagyszabású lovas kiállítást rendeznek a Versailles-i palotában. A tárlatban a Gödöllői Királyi Kastély állandó kiállításából, Wilhelm Richter: Erzsébet királyné lóháton (1876, Magyar Nemzeti Múzeum tulajdona)  című festménye tekinthető meg.  
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

hétfő-vasárnap 10:00-18:00 Kassza 17:00-ig


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences