hétfő – péntek: 10:00-17:00 szombat-vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Egy újratöltött szellemiség - A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ kiállítása

HU EN DE

Egy újratöltött szellemiség - időszaki kiállítás

- Admin
2022. április 9-től július 14-ig
ingyenes
Gödöllői Királyi Kastély
-
Egy újratöltött szellemiség

Új tárlatunk az "Egy újratöltött szellemiség" - A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ kiállítása, 2022. április 9-től július 14-ig tekinthető meg ingyenesen, a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A Hargita megyében, Gyergyószárhegyen működő művésztelep anyaga különösen jelentős egész Romániában, hiszen az ország oly sok képzőművész-tábor anyagával ellentétben, nem hordták szét, továbbra is egyben van. A művésztelepet 1974-ben alapította Zöld Lajos, Gaál András és Márton Árpád. Nosztalgiával gondoltak Nagybányára, annak örökségét szerették volna visszaállítani, s elvonulni az akkori hatalom által felügyelt életformától. Szintén ettől a gondolattól vezérelve érkezett Szárhegyre a valamikori Nagybányai Művésztelep aktív résztvevői közül Ciupe Aurél és Balla József is, magukkal hozva egy darabot a nagy elődök szellemiségéből.
1988-ban az akkori hatalom bezáratta az alkotótábort, amely azonban az 1989-es események hozta új korszakban ismét megkezdhette működését. Fordulópontot jelentett a 2014-es esztendő, amikor is teljes vezetőváltásra került sor, s bár az intézmény kiszorult addigi helyéről, a szárhegyi kastély épületéből, de tevékenységét nem szüntette meg, sőt gyűjteménye folyamatosan gyarapodik. A gödöllői kastélyban április elején megnyíló időszaki tárlat ebből az anyagból nyújt ízelítőt, magyar, illetve román művészek, különböző műfajban alkotott művei által, bemutatva azt a napjainkra branddé vált nyitottságot, amelyet ma is képvisel. A tárlaton mintegy 60 alkotás (festmények és grafikák), XX. századi: illetve kortárs művek szerepelnek.

 

Címkék: Családi program Kiállítás

Keresés

Sisi shop

Hannes Etzlstorfer: Kaiser Franz Joseph (német nyelvű)

Hannes Etzlstorfer: Kaiser Franz Joseph (német nyelvű)

5 980 Ft

Tovább a shopra
Bögre Egérváry Elemér képmásával, alátéttel.

Bögre Egérváry Elemér képmásával, alátéttel.

3 190 Ft

Tovább a shopra
Porcelán persely, Sisi koronázási képével

Porcelán persely, Sisi koronázási képével

5 300 Ft

Tovább a shopra
A  két gróf - Andrássy Gyula

A két gróf - Andrássy Gyula

21 000 Ft

Tovább a shopra

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Aktuális

Hírek és információk

XXII. Adventi Kastélynapok

XXII. Adventi Kastélynapok

  Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte Gödöllőn a karácsonyi ünnepeket. Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt öltő királyi kastély ismét színes programokkal várja az érdeklődőket.   A program 6 éves kortól 1000 Ft értékű sétálójeggyel látogatható. A sétálójegy előzetesen megvásárolható az alábbi linken: https://kiralyikastely.jegy.hu/program/adventi-kastelynapok-setalojegy-154533 
Elolvasom
Könyvbemutató: Titkos bunkerek – A föld alatti Magyarország képes története

Könyvbemutató: Titkos bunkerek – A föld alatti Magyarország képes története

időpont: 2023. december 9. 14 óra a program helyszíne: Barokk Színház   Mikor és miért épültek óvóhelyek, bunkerek Magyarországon? Hogyan és mennyi idő alatt épültek meg? Mi volt a rendeltetésük? Mi a különbség a bunker és az óvóhely között? Még számos kérdésre választ kaphatunk az Erdélyi Szalon Könyvkiadó gondozásában megjelent, fotókkal is gazdagon illusztrált könyvből, amely az eddig legátfogóbb mű az ország területén fellelhető föld alatti létesítményekről. A könyvet Mihályi Balázs szerkesztette, szerzői: Mihályi Balázs, Szabó Balázs, Tulok Péter, Ádám Bence, Rohánszky Mihály, Hegedűs Ernő, Benedek Levente, Pajti Zsófia Viktória, Kizmus Szabolcs, Kaján Marianna   A kötet szerkesztőjével Mihályi Balázzsal és kiadójával, Kovács Attila Zoltánnal beszélget Kaján Marianna muzeológus.   A könyvbemutató után a résztvevők számára lehetőség nyílik megtekinteni a kastély Horthy-bunkerét. (Az óvóhely mérete miatt a csoportlétszám max. 12 fő, 4 csoportot indítunk a következő időpontokban: 15.00, 15.30, 16.00, 16.30)   Kérjük jelezze részvételi szándékát a programra – és külön, ha szeretné megnézni a kastély óvóhelyét is – az alábbi email címen: regisztracio@kiralyikastely.hu 2023. december 5-ig.   A kötetet és az Erdélyi Szalon Könyvkiadó a témához kapcsolódó könyveit 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a helyszínen.   Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Elolvasom
Téli feltöltődés itthon

Téli feltöltődés itthon

A Gödöllői Királyi Kastély idén is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség "Téli feltöltődés itthon" című belföldi turizmust élénkítő kampányához.    November 15. és január 2. között minden csütörtöki és pénteki napon 15.30 kor tárlatvezetést hirdetünk egyéni vendégeknek az időszaki kiállításban.   A vezetés ára 500 Ft/ fő, ám ha valaki a kampány szlogent bediktálja a pénztárban, úgy a vezetési díjat nem kell megfizetnie, csupán a kiállítás belépőjegyét.    
Elolvasom
Schönbrunn kincsei Gödöllőn

Schönbrunn kincsei Gödöllőn

Szeptember 7-én ünnepélyes keretek közt megnyílt a Schönbrunn kincsei Gödöllőn című időszaki kiállítás. Az egyedülálló tárlatra közel 200, Erzsébet királynéhoz és a királyi család tagjaihoz köthető relikvia érkezett hozzánk, melyek a mai naptól a nagyközönség számára is megtekinthetők! Az exkluzív tárlat nem csak az igazi Sisi rajongóknak kihagyhatatlan program, hanem izgalmas, tartalmas élmény lehet a a családok számára is. A kiállítással egyben Erzsébet királyné halálának 125. évfordulója előtt is tisztelgünk.   ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS   A kiállítás 2024. január 28-ig látogatható.  
Elolvasom
2023. december 5-én

ZÁRVA - 2023. december 5-én

A Gödöllői Királyi Kastély zárva 2023. december 5-én Megértésüket ezúton is köszönjük!  
Elolvasom
védjegy átadás

Az ország első ötcsillagos minősítésű kastélya vagyunk!

A minőségi vendégélmény garanciája - magas szolgáltatási színvonal, egyedi turisztikai élmény minden korosztály számára a Gödöllői Királyi Kastélyban! A Magyarország kincsei védjegyrendszer célja, hogy a legjobbakat keressük, nem cél, hogy az összes hazai attrakciót minősítsük - hangsúlyozta Könnyid László (Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft.) az első kastélyvédjegy átadóján. - A kastélyvédjegy olyan minősítési szempontokat tartalmaz, amely minden vendégnek, 0-tól a 100-éves korig garantálják a látogatói élményt és ebben a hazai kastélyok között magas színtű családbarát szolgáltatásaival élen jár a Gödöllői Királyi Kastély – tette hozzá. Az egységes márkajelzés mögött azonos tanúsítási folyamat és azonos elvek mentén felépülő, de a különböző turisztikai területek jellegzetességeit is figyelembe vevő objektív minőségi kritériumrendszer áll. Az ernyővédjegy azonban nemcsak különböző turisztikai területek lefedésére képes, hanem azon látogatói igényekre is hatékonyan tud reflektálni, amelyek nem korlátozódnak egy-egy attrakció-típusra. Legyen szó a környezetbarát, fenntartható működésről, vagy az akadálymentességről, hozzáférhetőségről, ezek olyan elvárások, amelyek bármelyik turisztikai területen működő szolgáltató, attrakció számára releváns látogatói szempontokként jelenhetnek meg – emelte ki az ügyvezető igazgató.
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

ITT


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences