Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

A kastély riportpályázatot hirdet

"Kérdezd a nagyit!" és "Bye, bye, Szása!"

A kastély riportpályázatot hirdet

 
 
 
 
Részletes kiírás 
 
1.       A pályázat kiírója a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft., (GKK) amely a beadott pályázati anyagokat múzeumi gyűjteményében megőrzi, feldolgozza. A pályázat feltétele, hogy a pályázó (riporter és riportalanya) ehhez hozzájáruljon, valamint elfogadja, hogy a GKK a pályaműveket részben, egészben interneten, kiállításon, illetve a médiában a szerzők feltüntetése mellett nyilvánosságra hozhassa. GKK adatkezelésre vonatkozó szabályzata letölthető: http://www.kiralyikastely.hu/tartalom.89.kozerdeku_adatok
2.       A pályázat beadásának formai feltételei:
·         Videó esetén: 20 percet nem meghaladó, vágott vagy vágatlan anyag, DVD-re írva, a GKK weboldaláról alább (Csatolmányoknál) letölthető, kitöltött JELENTKEZÉSI NYILATKOZAT mellékelésével.
·         Gépelt dokumentum esetén: 10 oldalt nem meghaladó terjedelem, (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, szimpla sortáv.) a GKK weboldaláról letölthető, kitöltött JELENTKEZÉSI NYILATKOZAT mellékelésével.
3.       A pályázatok beérkezési határideje: 2018. január 29. Az ezt követően beérkező pályázatok valamint a JELENTKEZÉSI NYILATKOZAT nélkül beadott pályázatok nem vesznek részt a bírálaton.
4.       A pályázatok elbírálásánál a tartalmi szempontokat (minél több konkrét információ) és a kivitelezés igényességét egyaránt értékeljük.
5.       A pályázat iránt érdeklődők részére lehetőséget biztosítunk, hogy 1 fő kísérő személlyel együtt október 12-én, 19-én vagy 26-án 14.00 és 19.00 óra között megtekintsék a GKK állandó kiállítását, (amelyben egy terem ezt az időszakot mutatja be.) A térítésmentes belépőjegy a látogatás előtt legalább 3 nappal igényelt jelszóval vehető igénybe. A jelszó a szasa@kiralyikastely.hu címen igényelhető.
6.       Eredményhirdetés: 2018. március 3.
7.       Díjazás:
1. díj: 1 db tablet a pályázó részére, 1 db 2 fő részére érvényes, névre szóló állandó belépő a riportalany részére.
2. díj: 1 db okosóra a pályázó részére, 1 db 2 fő részére érvényes, névre szóló állandó belépő a riportalany részére.
3. díj: 1 db e-könyvolvasó a pályázó részére, 1 db 2 fő részére érvényes, névre szóló állandó belépő a riportalany részére.
A nyertesek felkészítő tanárait pedig kastélyos könyvcsomaggal díjazzuk. A legjobb pályázatok beküldői lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a 2018 őszén nyíló retró-kiállításunk rendezésében! Az itt végzett munkáról az eltöltött idő alapján közösségi szolgálati igazolást adunk.
 
8.       Háttérinformációk
A gödöllői kastély épülete a II. világháború után katonai célokat szolgált: kezdetben szovjet laktanya működött itt, majd 1949-től a magyar honvédség is használatba vette az épület egyes szárnyait. A magyar katonaság helyére 1958-ban költözött be a Fővárosi Tanács Szociális Otthona, később a gödöllői szociális otthon is itt kapott helyet. A város közepén fokozatosan pusztuló épület zárt világ volt: a laktanyát fegyveres katonák őrizték, az otthonba pedig jobbára csak a dolgozók és a hozzátartozók jártak be.
A szociális otthonokat 1986–88-ban költöztették el innen, és 1990-ben felszámolták a szovjet laktanyát. Megkezdődött az épület felújítása, majd 1996-ban a kastély megnyitotta kapuit a látogatók előtt. 2018-ban időszaki kiállításon szeretnénk feleleveníteni a kastély „retró” időszakát. Ehhez, valamint a múzeumi gyűjteményünk gyarapításához keressük mindazokat az ide kapcsolódó, szóbeli vagy tárgyi emlékeket, ami ezekből az évekből ma még fellelhető.

Csatolmányok:

- szása2.jpg
- nagyi2.jpg
- Jelentkezési nyilatkozat.docx


Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllő város
MNV
Sisi út
Emberi Erőforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllői Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia