Hétfő-Vasárnap: 10:00-18:00 +36 30 / kattintson

Közösségek múzeuma projektzáró

HU EN DE

Közösségek múzeuma projektzáró

- Admin
2023. 01. 31. 14.00
ingyenes
-
-
Közösségek múzeuma projektzáró

Történetkocka - egy új oktatási eszköz

Az Erasmus+ program finanszírozásában megvalósult “Közösségek Múzeuma” projekt keretében a wilanowi kastéllyal (Museum of King Jan III’s Palace at Wilanów), valamint a firenzei Stazione Utopia civil szervezettel közösen egy mindenki számára elérhető oktatási eszköz készült. 

A történetkocka célja, hogy az önkénteseket segítse a múzeumokhoz kötődő különleges és magával ragadó történetek megalkotásában.

Két kockát terveztünk a projektben: 

  • az Érzékelések kockáját, amely az érzékelésen keresztül segíti a műtárgyak felfedezését
  • az Értelem kockáját, amely segíti a használókat a kritikai és reflektív megközelítésben 

A történetkockák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kérdéseket tegyenek fel a kulturális örökségi helyszínről, illetve a múzeum tárgyairól, új megközelítésben tekintsenek rájuk, és ösztönözze őket a közös tanulásra és a párbeszédben való részvételre. Az eszköz kezdő és haladó tárlatvezetőkkel is egyaránt használható. A történetkockák széleskörű megoldást kínálnak a felnőttoktatásban.

A projektet az Európai Bizottság az európai szintű stratégiai partnerségeket támogató Erasmus+ program keretében társfinanszírozta. Az oktatással és képzéssel kapcsolatos projektek elősegítik a tudás gyarapodását Európában, és lehetővé teszik az Európa 2020 stratégia célkitűzéseinek - fenntartható fejlődés és társadalmi befogadás - megvalósítását.

A projektet a külföldi partnerekkel közösen online fórumon tervezzük bemutatni, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szakembereket. 

Az esemény időpontja: 2023.01.31. 14:00

Az eseményre a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu címre várjuk a regisztrációkat 2023.01.26-ig.
Kérjük, hogy a regisztrációnál tüntessék fel a nevüket, beosztásukat, intézményüket és hogy hány fővel venne részt az online bemutatón. Az online alkalom linkjét a visszaigazoló e-mailben fogjuk elküldeni. 

Bármilyen kérdés esetén forduljanak bizalommal kollégánkhoz Demeter-Guba Erzsébet, múzeumpedagógushoz: 06 30 396 5476, muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

Címkék: -

Keresés

Sisi shop

Ibolya illóolaj és nyaklánc

Ibolya illóolaj és nyaklánc

4 150 Ft

Tovább a shopra
Ezüstözött kiskanál Sisiről készült híres Winterhalter festménnyel díszítve

Ezüstözött kiskanál Sisiről készült híres Winterhalter festménnyel díszítve

2 400 Ft

Tovább a shopra
Hannes Etzlstorfer: Kaiserin Elisabeth (német nyelvű)

Hannes Etzlstorfer: Kaiserin Elisabeth (német nyelvű)

5 980 Ft

Tovább a shopra
Ibolyás pipere papír ridikül

Ibolyás pipere papír ridikül

5 600 Ft

Tovább a shopra

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Aktuális

Hírek és információk

Valentin-napi

Valentin-napi programok a Gödöllői Királyi Kastélyban

Valentin-napi szívvadászat a kastély parkjában 2023. február 11-19. között látogassatok el a kastélyparkba és keressétek a szíveket! Minden szív egy történetet rejt! Vajon miről mesélnek? Ha kíváncsiak vagytok, gyertek el hozzánk! A játék egész héten, a park kapuinak nyitásától sötétedésig elérhető! (6:00-18:00) A program ingyenes, regisztráció nem szükséges. Amire szükségetek lesz: okoseszköz mobilnettel, az időjárásnak megfelelő öltözet. A helyszín önállóan bejárható, regisztrálni nem kell. Ha szeretnétek a kastélyparkbeli látogatásotokat maradandóvá tenni, hozzatok szerelemlakatot! A helyszínen lehetőséget biztosítunk az elhelyezésére. Ha esetleg otthon felejtettétek, az ajándékboltban beszerezhettek egyet sok más meglepetés mellett! További programajánlatunk: •Korszakokon átívelő szerelmek Különleges tárlatvezetések a kastély szerelmes asszonyainak élete mentén az állandó kiállításban. Időpontok: 2023. február 11. 11:00 és 14:00 Tárlatvezetésenként 20 fő tud részt venni. A programot 14 éven felülieknek ajánljuk. Belépőjegyárak: felnőtt jegyár: 4900 Ft/fő diák, nyugdíjas jegyár: 3200 Ft/fő családi jegy: 9800 Ft (maximum három 18 éven aluli gyermek, 2 felnőtt) A program előzetes regisztrációhoz kötött (e-mail cím: informacio@kiralyikastely.hu). •Készíttessen korszakokon átívelő Valentin-napi Nosztalgiafotót Időpontok: 2023.február 11., 12., 13., 14. és 18., 19. Időpontfoglalás: +36 30 948 57 99 •Vasárnapi Sisi-túra - Gyűjtői szenvedély Erzsébet királyné bűvöletében. 2023. február 12-én 15:00 Tárlatvezetés Az én Sisim c. időszaki kiállításban. A programon az időszaki kiállításra megváltott jeggyel lehet részt venni. Regisztráció nem szükséges. •Mama, nézd! 2023. február 13. 9:30 Várjuk az 1 éven aluli gyermekekkel érkező anyukákat, apukákat Valentin-napi tárlatvezetésünkre. Babahordozót igény szerint a ruhatárban biztosítunk. A program regisztrációhoz kötött. Belépőjegy ára: 900 Ft/fő (a babáknak ingyenes). Az eseményről, múzeumpedagógiai programokról tájékoztatás és információkérés: e-mail: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu telefonszám: +36 30 396 5476
Elolvasom
Február 17-én

ZÁRVA - 2023. február 17-én!

február 17-én a Gödöllői Királyi Kastély zárva tart. Megértésüket ezúton is köszönjük!  
Elolvasom
A Cafe Ida várja vendégeit az ünnepeket alatt és télen is!

A Cafe Ida várja vendégeit az ünnepeket alatt és télen is!

A Cafe Ida - Kastélykávézó - az ünnepeket alatt és télen is várja vendégeit! A már megszokott kiváló minőségű kávé különlegességeken és desszerteken túl, az évszakra jellemző fimomságokkal;forró italokkal, bonbonnal, bejglivel kedveskedik a betérő lágotóknak. Decemberben és Januárban egy külön, a gödöllőiknek szóló akcióval készül a kávézó, melynek keretében a gödöllői lakosok hétköznap, a lakcímkártyájuk felmutatásával 10%-kal olcsóbban juthatnak hozzá kedvenc finomságukhoz. Ezt egészíti ki a törzsvásárlói program, ahol is minden tizedik kávéra meghívjuk a vendégeinket.  A Cafe Ida a hét minden napján várja vendégeit! Érdemes betérni!     
Elolvasom
Az én Sisim

Az én Sisim – új időszaki kiállítás

Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte nő. Mi lehet a titka? Mi készteti a mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvassanak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel és tárgyi emlékeket gyűjtsenek róla? Miért és pontosan mit gyűjtenek Sisi rajongói? A válogatásnál nem elsősorban a tárgyak piaci értéke, hanem inkább azok különlegessége volt fontos számunkra a gyűjtő személyével és a tárgyakhoz kapcsolódó történetekkel együtt. Kiállítóink: Baloghné Szentirmay Judit, FreylerArt Galéria, Gergelyné Iszlai Gyöngyvér, Dr. Héjjas Magdaléna, Janza Kata, Kénerné Bodroghalmi Fruzsina, Kiss M. Jenő Béla, Kovács Beáta, Melis Judit, Müller Eszter, Németh Andrásné Farkas Gabriella, Rákay Philip és Wieber Orsolya, Sarokné Varga Anna, Surányi Linda, Szabados Mónika, Szabó Margit, Takács Ágnes Eszter, Tolnayné Kiss Mária (1930–2017), Tóth Andrásné, Tóth Péter, Tóth Zsuzsanna, Tömörné Bilonka Zsófia, Varga Andrea, Veres Kinga   A kiállítás 2023. március 16-ig látogatható Részletek a kiállításról ITT! Ismerkedjen meg kiállítóinkkal ITT!   informacio@kiralyikastely.hu
Elolvasom
Karbantartási időszak

Karbantartási időszak

        Megértésüket és türelmüket köszönjük!  
Elolvasom

Hírlevél feliratkozás - aktuális programkínálatunk


Kövessen bennünket a közösségi médiában!

Nyitva tartás

hétfő-vasárnap 10:00-17:00

pénztár zárás 16:00


Kapcsolat

Telefonszám:+36 30 / kattintson
E-mail cím:kattintson

 

              Sisi  European Royal Residences