Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Megújult a kiállítás!

Megújult a kiállítás!

Ferenczy Ida, Erzsébet királyné felolvasóhölgye szobáiban 1998-ban nyílt, majd 2008-ban felújított Erzsébet királyné emlékkiállítás új szerzeményekkel gazdagodott, valamint múzeumtechnikai és műtárgyvédelmi felújításon esett át a karantén idején.

Kiállítottuk többek között a Kastélymúzeum birtokába került Ferenczy Ida-hagyaték néhány tárgyát, például egy gyémántokkal és igazgyönggyel díszített virág alakú brosstűt, amely a királyné ajándéka volt Idának, valamint az udvartartás tagjaival és a kortársakkal kiterjedt levelezést folytató hölgy asztali tintatartóját és illatszeres dobozát. Néhány hónapig látható lesz Jókai Mór: Az élet komédiásai című regénye, amelyet a szerző Erzsébet könyvtára számára köttetett a többihez igazodó kék selyembe és személyesen adott át a királynénak. A kiállításon bővült a budai várbeli 1908 és 1945 közötti Erzsébet Királyné Emlékmúzeumból való műtárgyak és festmények sora, új vitrint kapott a királynéval kapcsolatos éremgyűjtemény, valamint további, kevésbé ismert Erzsébet-arcképeket is láthatnak a kiállításon a rajongók. Újdonság a királyi udvar egyik orvosának, dr. Lányi János belsebésznek a hagyatéka, akinek orvosi kezelési naplója, valamint néhány eszköz és irat szintén helyet kapott a tárlat egyik vitrinjében.

A gödöllői kastély állandó kiállítása a Magyar Turisztikai Ügynökség VISSZAJÖVÜNK! kampányához csatlakozva 2020. július 15-ig 15% belépődíj kedvezménnyel várja kedves látogatóit!Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia