Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Megjelent!

Újabb titkok a gödöllői kastély padlásáról!

Megjelent!

Újabb titkok a gödöllői kastély életéből

MEGJELENT HERCEG EGÉRVÁRY ELEMÉR MÁSODIK NAPLÓJA!

       Jó hír a rajongóknak: hosszas kutatás után előkerült a kastély tulajdonosának újabb naplója – amelyet gróf Gorgonzola Géza szerint elég lett volna ott keresni, ahová Elemérrel rejtették: a padláslépcső alatt…

Az első kötet 2010-ben látott napvilágot, s igen szép sikert hozott: a szakmától Múzeumpedagógiai Nívódíjat, az olvasóktól pedig sok-sok lelkes visszajelzést kapott. A mesekönyv mellé hamar elkészült a kastély Elemér-túrája, amelyet főként óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szánnak, de a különleges helyszínek miatt a felnőttek is gyakran kíváncsiak rá.

Elemérnek időközben már négy alkalommal jelent meg a Sajtcetli című újságja, amelyből a kastély családi programjairól is értesülhetnek az olvasók, a gyerekeknek szóló tartalmak mellett. A herceg egyébként a modern technikai vívmányokkal is jó barátságban áll: saját e-mail címén szívesen válaszol a gyerekek kérdéseire (elemer@kiralyikastely.hu) és a legfrissebb híreit a Facebook-profilján teszi közzé.

A folytatás iránt való nagy érdeklődés miatt vágtak bele a szerzők, Faludi Ildikó muzeológus és kisfia, Reményi Márton a második kötet megírásába. A történet egy év újabb izgalmas élményeit meséli el, amelyek segítségével a kis olvasók további gödöllői helyszínekkel is megismerkedhetnek: a kastély előtt álló egykori Hattyús-tóval, a vasútállomással és a Királyi Váróval, valamint a máriabesnyői templommal. A már jól ismert szereplők humoros kalandjai mellett egy új, igazán rejtélyes személyről is hírt kapunk a naplóban, s közben újabb titkokat leshetünk el a királyi család gödöllői életéből. A történetet ezúttal is Ferenc Tamás egri képzőművész gyönyörű és kedves illusztrációi gazdagítják.


A kiadvány mintaoldalai a csatolmányból letölthetők.

Megvásárolható a Gödöllői Királyi Kastély ajándékboltjában,
illetve utánvéttel megrendelhető.
További információ:

ajandekuzlet@kiralyikastely.hu
Tel: +36 28 430 864/123 mellék


Csatolmányok:

- április.png
- Géza fest_k.jpg
- részlet.jpg


Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllő város
MNV
Sisi út
Emberi Erőforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllői Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia