Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

3D mozi a kastélyban!

"A gödöllői kastély egykor és ma"

3D mozi a kastélyban!

"A Gödöllői Kastély egykor és ma”

 című 3D technológiával forgatott kisfilm

(rendező-operatőr: Ragályi Elemér)

megtekinthető csütörtöktől vasárnapig 10.00-18.00 óra között
Árak: 1200.-/fő felnőtt
600.-/fő diák


A kastály állandó kiállítására szóló belépőjegy megvásárlása esetén
másodlagos jegyként
900.-/fő felnőtt
450.-/fő diák

 
A kastély fejlesztési projektjének egyik különleges eleme, egy 3D-s technológiával készült film mutatja be a kastély építési szakaszait,hétköznapjait.

A Gödöllői Királyi Kastély II. kiemelt projektjének keretében megújult a lovarda és a kapcsolódó területek, amelyek már bemutatkoztak a nagyközönségnek, mint Magyarország soros Európai Uniós elnökségi helyszínei. A felújítás keretében két szekcióterem is épült a lovarda szintje alatt, amelyek egyikében - a projekt turisztikai fejlesztéseinek részeként - 3D vetítőterem kerül kialakításra. Itt a kastély történetét és a királyi család, elsősorban Erzsébet királyné Gödöllőn töltött napjait bemutató film enged majd bepillantást a királyi család életébe és tájékoztatja látványos, szórakoztató módon az érdeklődőket. A film elkészítésére és a vetítő berendezésére sikeres közbeszerzési eljárásokat folytattak le. A nyertes kivitelező a Gelka System Kft. 

 

A film rendező-operatőrének Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrt kérték fel, akinek filmjei számos díjat, köztük Oscar- és Emmy-díjat is nyertek. Az ő vezetésével zajlottak a korabeli eseményeket megörökítő munkálatok, vették fel a különböző jeleneteket a kastély főbejárata előtt, a gyönyörű belső terekben és a díszudvaron is. Filmbe fogalmazták a királyi pár érkezését a Királyi Váró előtt, a vasútállomáson. A kastély parkjában lovas jeleneteket rögzítettek.

 

"A gödöllői Grassalkovich-kastély a legszebb magyar kastélyok  egyike. A példásan megvalósított rekonstrukciója külön örömömre szolgál. Szeretem a történelmet, szeretem a történelmi filmeket nézni, de különösen csinálni. Az itt forgatott napokon visszaálmodhattam magam a Monarchia díszleteiben és kosztümjeiben vonzó korszakába. Remélem, hogy ez a film a látogatóknak is örömet és szórakozást fog szerezni" – mondta Ragályi Elemér.

 

A filmben felvonulnak a kastély épületének építési fázisai, valamint az egykori barokk kert is. Megjelenik a kastély építtetője, Grassalkovich Antal, akit 1751-ben Gödöllőn maga Mária Terézia látogatott meg. Szerepet kap a különleges barokk színház is.

 

A kastély második fénykora az 1867-es kiegyezést követő királyi időszak. A film bepillantást enged a királyi család Gödöllőn töltött mindennapjaiba: láthatjuk a reprezentációt és a királyt, mint az ország első számú hivatalnokát munka közben, sőt egyik szenvedélye, a vadászat is megjelenik.  A királyné szobái élettel telnek meg: láthatjuk Erzsébet királynét, amint magyarul tanul, megismerhetjük a szépségápolási szokásait és hallhatunk a hozzá fűződő legendákról. A premiert és a vetítőterem átadását a projekt lezárásakor, ez év június végén tervezzük” - mondta el Gönczi Tibor, a kastély igazgatója.

 

További információ: sajto@kiralyikastely.hu

 

 „A Gödöllői Királyi Kastély komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése (II. ütem – KMOP-3.1.1/E-09-2f-2010-0002)”

 

Közreműködő Szervezet: Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. www.proregio.hu

 

Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu

 
Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia