Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Óvodai és iskolai csoportoknak ajánljuk!

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Múzeumpedagógiai foglalkozások a 2017/2018-as tanévben

1. Múzeumi foglalkozások csoportoknak

A foglalkozáson résztvevők létszáma min. 12 fő, max. 25 fő
Időtartama kb. 70 perc.
Kérjük, hogy a kastélylátogatás előtt legalább két héttel egyeztessék a kiválasztott foglalkozást és annak időpontját múzeumpedagógusunkkal!
A foglalkozásokra jelentkezni a lap alján letölthető űrlap beküldésével lehet.  

Információ: Németh-Kassa Melinda, múzeumpedagógus 28 430 864/110,
vagy
muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

 
Gödöllői Királyi Kastély és a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum között érvényben lévő 20% kedvezmény a múzeumpedagógiai foglalkozások esetében is érvényesíthető. A kedvezmény a végösszegből kerül levonásra, ugyanannyi főre, ugyanabban a jegykategóriában, az adott év végéig megvásárolt jegyek esetében. 

Foglalkozások a gödöllői kastély állandó kiállításaiban


Elemér-túra
5-9 éveseknekHerceg Egérváry Elemér naplóján keresztül, izgalmas játék során a gyerekek bepillanthatnak – többek között – a királyi lakosztályokba, megismerkednek a királyi család mindennapjaival.
Királyfi, királylány5-10 éveseknek – A király gyermekeinek sem volt könnyű az élete, hiszen a csillogás, pompa szigorú neveléssel járt együtt. A foglalkozáson megismerkedünk a királyi gyermekek neveltetésével, játékaival,  és a keringő alaplépéseit is megtanuljuk.
Bál a kastély barokk színházában5-9 éveseknek – Főúri élet és főúri szórakozás áll a foglalkozás középpontjában, amelyen bálra készülve álarcot készítünk, az öltözetekkel ismerkedünk és táncolunk, miközben a kastély barokk színházát is megismerjük.
Állatlesen – 5-11 éveseknek – A királyi pár nagyon szeretett Gödöllőn időzni. A foglalkozáson a gödöllői vadászatokkal és a dombvidék élővilágával ismerkedünk.
Hová tűnhettek? Rudolf és Mária Valéria nyomában10 éves kortól – Izgalmas nyomozás, melynek során fény derül arra, mivel telt a trónörökös és a legkisebb királylány élete Gödöllőn.
Barokk élet, barokk királynő – 11 éves kortól – Milyen volt országunk a török hódoltság után? Miért alakulhatott ilyen fényesen Grassalkovich Antal karrierje? Mária Terézia uralkodását, gödöllői látogatását is felidézzük a foglalkozáson.
Megérkezett a király!11 éves kortól – Hogyan teltek a királyi család gödöllői napjai? Különleges élet tárul elénk a foglalkozáson. Közben az 1867-es kiegyezés, koronázás és az 1896-os millenniumi ünnepségek eseményei is megelevenednek a történelmi dokumentumok segítségével.
Barokk színház, barokk színjátszás14 éves kortól – A 18. századi kastélyszínház és a barokk színjátszás kultúrtörténeti, művészettörténeti feldolgozása személyes szerep-élmények átélésével.
Vendégségben a királyi gyermekeknél5-9 éveseknek – A gyerekek Rudolf trónörökös és Mária Valéria főhercegnő meghívására vendégségbe érkeznek a kastélyba. A foglalkozáson megismerkedünk a korszak főúri gyermekdivatjával felvehető jelmezek segítségével.
Hololó - 5-9 éveseknek - A foglalkozás során megismerjük, hogy a lovak milyen szerepet töltöttek be a főúri életben, majd végigsétálunk a kastély istállóján és a lovardán is. Végül megnézzük a kastély történetét bemutató 3D-s kisfilmet. 

Rejtély az istállóban! - 10-14 éveseknek - Kódfejtős játék a kastély istállójában és a Lovaskultúra kiállításban, melynek során a résztvevők Erzsébet királyné lovagláshoz használt legyezőjét keresik. A program végén a levetítjük a kastély történetét bemutató 3D-s kisfilmet. 

Udvari festő kerestetik! - 10-12 éveseknek - A kastélyban található műalkotások segítségével megismerkedünk az udvari festők feladatával, a portrékészítés mesterségével. A program során mi magunk is portréfestővé válunk. 

Séta Erzsébet királyné nyomában - Óvodásoktól középiskolás korosztályig kérhető. A foglalkozást az életkori sajátosságokhoz igazítjuk. - Erzsébet királyné nagyon szeretett Gödöllőn időzni, ahol szabadon hódolhatott kedvenc időtöltéseinek, köztük a lovaglásnak is. A program során felfedezzük a királyné lakosztályát, ellátogatunk a lovardába és az istállóba is. 

 
Kérjük, hogy a kastélylátogatás előtt legalább két héttel egyeztessék a kiválasztott foglalkozást és annak időpontját múzeumpedagógusunkkal!
A foglalkozásokra jelentkezni a lap alján letölthető űrlap beküldésével lehet.  

Információ: Németh-Kassa Melinda múzeumpedagógus 28 430 864/110, vagy muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

 
 
Az állandó kiállításokhoz kapcsolódó
múzeumpedagógiai foglalkozások és múzeumi órák árai (csoportoknak)
 
2017. szeptember 1-től

Az állandó kiállításban
Első múzeumpedagógiai foglalkozás*
(az állandó kiállítás belépőjegyét tartalmazza**)
1700.- Ft/fő
Minden további foglalkozás ára*
(az első foglalkozás belépőjegyének felmutatásával) 2016. jún. 15-ig
700.- Ft/fő
Rejtély az istállóban                                                       700.- Ft/fő
HoloLÓ
Vendégségben a királyi gyermekeknél című jelmezes foglalkozás ára minden esetben
1800.- Ft/fő
A barokk színházban:
Bál a kastély barokk színházában és
Tégy egy próbát! Grassalkovich-legendák a barokk színpadon
 című foglalkozások árai
900.- Ft/fő
 
A múzeumpedagógiai foglalkozásra csoportot kísérő pedagógusok számára (10 gyermek után 1 pedagógus számára) a foglalkozáson való részvétel és a kiállítás belépőjegye ingyenes.
Az óvodás csoportok részére múzeumpedagógiai foglalkozás ára: 600 Ft/fő, a csoporttal max. 4 kísérő pedagógus jöhet be ingyen.
Egyéb kedvezmények a többi csoportra érvényesen használandók.
Gödöllői intézményeknek kedvezményt biztosítunk. 
 
*Elemér-túra; Királyfi, királylány; Minka nagyi emlékei/Barokk főúri élet; Állatlesen Gézával/Zörren a bokor, roppan az ág; Hová tűnhettek? Rudolf és Mária Valéria nyomában; Megérkezett a király!; Könnyű nekik! Valóban?!
 
**A belépőjegy, a foglalkozás után a teljes állandó kiállítás megtekintésére is érvényes.
További kedvezményeinkről érdeklődjenek a következő elérhetőségeken:
 
Németh-Kassa Melinda: 06-28/430-864/110
muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

 
 

Csatolmányok:

- gödöllő jelentkezés 2017.doc


Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllő város
MNV
Sisi út
Emberi Erőforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllői Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia