Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Kirándulási útvonalak

 

A kastélylátogatás során a kiállítások megtekintése mellett a kastély parkjára is érdemes időt szánni és felkeresni a növénykülönlegességeket, elsétálni a Királydombi Pavilonhoz és ellátogatni a Pálmaházhoz, amelyben most kertészet működik.
A kastélypark felfedezésére különleges ajánlatunk:
http://www.kiralyikastely.hu/tartalom.280.irany_a_kastelypark

A séta és játék folytatódhat a kastélyparkhoz közeli Erzsébet-parkban, amelyet a királyné tiszteletére alakítottak ki 1898 után. A parkban elhelyezett Erzsébet-szobor Róna György szobrászművész alkotása, 1901-ben a szoboravató ünnepségen a király is megjelent.

A kastélyhoz közel található Gödöllői Városi Múzeum (a városközpontban) színesítheti a kirándulást, kiállításaiknak témái változatosak.   Részletes információ: http://godolloimuzeum.hu/

Néhány kilométerre a kastélytól, a közigazgatásilag Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn látogatható a Grassalkovich Antal által a 18. században építtetett kegytemplom, mellette felkereshető a nem rég felújított Grassalkovich-filagória.

Ha nagyobb kirándulást terveznek, akkor figyelmükbe ajánljuk az alábbi lehetőségeket:

Hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, amely 2014 tavaszán nyitotta meg kapuit a felújított Grassalkovich-kastély épületében. Természettudományos, vadászati, halászati, horgászati és kultúrtörténeti témájú kiállításaival múzeumpedagógiai programokkal,  interaktív eszközökkel komplex múzeumi élményt nyújtanak minden korosztály számára. Részletes informáci:    http://vadaszatimuzeum.hu/

Vácon több gyűjtemény, múzeum is felkereshető: Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény (http://vaciegyhazmegye.hu/egyhazmegyei_muzeum.html), Tragor Ignác Múzeum (http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=553), Váci Értéktár (ertektar.vac.hu). Esetleg sétáljanak a minden évszakban különleges Vácrátóti Botanikus Kertben (www.botanikuskert.hu)
Veresegyházon érdemes felkeresni a  Medveotthont (medveotthon.hu) és csodálják meg a medvék és farkasok különleges életét testközelből, vagy látogassanak el Domonyvölgybe, a Lázár Lovasparkba (www.lazarlovaspark.hu), ahol a magyar lovaskultúra páratlan élményével gazdagodhatnak!

Ha a nemesség életét szeretnék tovább tanulmányozni keressék fel a környék kastélyait! A főnemesség életéről mesél például a péceli Ráday-kastély (http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/epulet/raday_kastely/), és a köznemesség életével a tápiószelei Blaskovich-kúriában (http://www.blaskovichmuzeum.hu) ismerkedhetnek meg.
 
Élményekben gazdag kirándulást kívánunk!Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia