Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Információ fogyatékkal élőknek

Információ fogyatékkal élőknek

 Kedves Vendégeink!

Fogyatékkal élő vendégeink részére (érvényes igazolvány felmutatása ellenében) ingyenességet biztosítunk, mely + 1 fő kísérőre is vonatkozik.
 

A Gödöllői Királyi Kastély szolgáltatásai a fogyatékkal élő látogatók számára is szinte kivétel nélkül elérhetőek. Csak a Horthy bunker meredek lépcsőin nem tudjuk biztosítani a kerekes székkel történő biztonságos lejutást.

Bizonyos pszichoszomatikus betegségekkel élő látogatók

 

Azon vendégeink esetén, akik betegsége miatt a tömegtől, vagy idegenektől való félelmük a kényelmes látogatást akadályozná, kérésre felár nélkül a nyitást megelőzően, vagy a zárást követően biztosítunk látogatási lehetőséget.


Mozgásukban
korlátozott látogatóinknak


Gépkocsival érkező mozgáskorlátozott látogatóink is a Kastély főbejárata előtt található parkolótól az akadálymentes kocsifelhajtón keresztül tudják megközelíteni a főbejáratot.

A kerekes székkel egyedül érkező látogatók a jegypénztár és a ruhatár megközelítéséhez forduljanak rendész kollégáinkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

A ruhatárban (a Magyar Tolókocsi Alapítvány jóvoltából) kerekesszék igényelhető.

A kiállítási terek lift segítségével is megközelíthetőek. (Ebben is szívesen állnak rendelkezésükre a főportán dolgozó rendészeink.)

Az aulán áthaladva közelíthető meg a Díszudvar és a park, amelynek felújított 5 hektáros területén a zúzott apró köves sétányokon tehetnek sétát kerekes székkel is.

Az aulától jobbra található mosdó akadálymentesen megközelíthető azok számára, akik az alagsorban kialakított mosdókat nehezen tudják megközelíteni, de akadálymentes mosdók a Lovarda területén is találhatóak. 

Kérjük, csoportos látogatás esetén 7 nappal érkezés előtt jelentkezzenek be.


Hallássérült
látogatóinknak


Hallássérült vendégeink információhoz jutását indukciós hurok segíti a jegypénztárban, a Díszteremben és a Barokk Színházban.

Az audio guide-hoz indukciós hurok kérhető a jegypénztárban.


Látássérült látogatóinknak


Látássérült vendégeink tájékozódását az aulában elhelyezett Braille-térkép segíti. A jegypénztárban A4-es méretű múzeumi Braille-térkép is igényelhető.

Tekintettel arra, hogy a Kastély területére állatokat behozni tilos, vakvezető kutyával érkező vendégeink látogatásukat, ha tehetik, előre jelezzék, köszönjük!


Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia